Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '08

 
Kategori
Babalar Günü
 

Babalar gününüz kutlu olsun!

Bugün Babalar Günü. Bugün, babaların evlatlarıyla olan birlikteliğinin anlamı biraz daha artmakta. Evlatların babasına olan minnet duygularının arttığı bir gün bugün. İster çocuk olsun, ister büyük, ister bekar olsun, ister evli herkes şu anki durumunu, yaşamını babasına borçludur.

Evladının büyümesi için her türlü fedakarlığa katlanan, evladının rahatlığı için terinin son damlasına kadar çalışan babalara teşekkür edilmelidir. Sevgi ve şefkati elden bırakmayan, kimi zaman çok zor durumlarda iken bile olsa çocuğunun kalbini kırmamaya çalışan, bazen yüreği kan ağlasa da çocuğunun mutluluğu için her zaman gülümsemeyi başaran babalara teşekkür edilmelidir.

Belki yıllar onu yıpratmıştır. Belki bizim büyüdüğümüzü görmek için çalışmıştır. Belki hayatının anlamı bizizdir. Tek amacı, tek dileği bizim rahatlığımız ve mutluluğumuzdur. İşte o, bu yüzden kendini bize adamıştır.

Belki evlat olarak zaman zaman yanlışlarımız olmuştur. Bizim zor durumda kalmamamız için babamız bizi uyarmıştır. Biz her ne kadar doğru yaptığımızı zannetsek de, hatta babamıza kızsak da, eğer o yanlışı terkettiysek doğru bir iş yapmışızdır. Çünkü babamızın bizi neden uyardığını ileride mutlaka anlamışızdır.

Şimdi bugün Babalar Günü ya: işte bugün babamızın Babalar Günü'nü mutlaka kutlamalıyız. Nasıl kutladığımız farketmez. Bugün onu hatırlamamız bile yeter. Önemli olan onun istediği gibi iyi bir evlat olmaktır. Önemli olan ona layık olabilmek ve onun bizimle gurur duymasıdır.

Babamızın bizim için gösterdiği fedakarlığa karşılık bizim iyi bir evlat olmamız ona verdiğimiz en büyük hediyedir. Ayrıca bu hediyeye paha biçilemez.

Başta kendi babam olmak üzere tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun.

Bir de babası hayatta olmayan evlatlar var. Onlara da sabır diliyorum. Aramızda olmayan babalara Allah'tan rahmet diliyorum. Emin olun onlar da şu an evlatların mutluluğu için dua ediyorlardır. Onlar için de en büyük ödül onlara layık bir evlat olmaktır. Onların savundukları değerleri savunur, bizlere verdikleri öğütleri yerine getirirsek, onların değer verdiklerine sahip çıkarsak hem bu dünyada kazanırız hem de ebedi alemde.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..