Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Babam ne yapıyor, annem neler yapıyor!

Babam ne yapıyor, annem neler yapıyor!
 

Uzun zaman önce bir yazıda okumuştum. bir çocuk anne ve babasının iş dönüşü evde geçen zamanlarını gözlemlemişti. Annesi ve babasının neler yaptığını anlatıyordu akşam saatlerinde, evlerinde.

Ben bu zamanı biraz genişletmek istiyorum. Tam bir günü anlatmak biraz uzun olabilir, belki okurken yorulabilirsiniz bile!

Sabah erkek kalkıyor; duş alıyor, traş oluyor, giyiniyor ve evden çıkıyor (Kahvaltıyı iş yerinde yapıyor). Akşam kadar iş koşuşturması ile geçiyor ve akşam eve dönüyor. Üstünü değişiyor, elini yüzünü yıkıyor, sofra hazırlanana kadar buz gibi bir bira ile televizyon karşısında dinleniyor. Sonra kalkıp sofraya oturuyor, yemeğini yiyor. Tekrar televizyon karşısına geçiyor. Uykusu gelince de kalkıp gidip, örtüsü açılmış yatmaya hazırlanmış yatağına giriyor. (Bu erkek eğer tertipli biriyse iş kıyafetlerini, çoraplarını, pijamalarını ortaya saçmıyor. Güzelce dolabına yerleştiriyor.) İşte bir erkeğin günü!

Kadın sabah kalkıyor. Ev kalabalıksa dağınık yatak sayısı fazla olduğu için önce yatakları topluyor, sonra çocuklara kahvaltı hazırlıyor. Sonra duşunu alıyor, saçlarını fönlüyor, makyajını yapıyor, giyiniyor ve işine gitmek için evden çıkıyor.O da erkek gibi günlük iş koşuşturması içinde. Ama öğleye doğru çocukları okula götürmek için eve uğruyor, alel acele beslenme çantalarını hazırlıyor. Masadaki kahvaltıdan kalanları topluyor.Çocuklara öğle yemeği yedirmeye çalışıyor ama nazlanıyorlar. Bu arada eve bir göz atıyor ki eyvah akşama gelince işi çok, çünkü çocuklar evi oldukça dağıtmış. Çocukları okula bırakıyor, tekrar işinin başına dönüyor. Okul-ev-işyeri yakın olduğu için yarım saat içinde bunları hallediyor. Tekrar iş koşuşturmasına dalıyor.

Akşam okul çıkışına kadar işlerini hallediyor. Okul çıkış saati gidip çocuklarını alıyor. Eğer bir randevusu varsa işine dönüyor, yoksa çocuklarla evine gidiyor. Ama çocukların ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri var. Tekrar çıkıp onları alıyor, bu arada ev için bir kaç alışveriş yapıyor. Eve dönüyor. Eğer bir akşam önceden yemek varsa sadece ilave yapıyor. Yoksa hızlı yapılacak bir menü oluşturup hazırlamaya koyuluyor. Yemek ocağa konunca, evi toplamaya başlıyor. Bu arada çocukların derslerine yardımcı olmaya çalışıyor. Ev toparlanıyor, şöyle üstten bir toz alınıyor, azıcık süpürülüyor. Bir gece önceden asılan çamaşırlar toplanıyor, ütüye hazırlanıyor. Bu arada yemek hazır. Hemen sofra hazırlanıp yemek yeniliyor. Sofra toplanıyor, bulaşıklar makineye yerleştiriliyor, tezgah ve ocak temizleniyor, yerdeki kırıntılar şarjlı süpürgeyle toplanıyor. Bu arada çocuklar yemeği biraz geç yedi üzülüyor içten içe. O yüzden yarın akşam için yemeği şimdi yapmalıyım diye düşünüyor. Tekrar yemek yapmaya başlıyor.Yemeği ocağa koyunca aklına ütüler geliyor. Bu arada çocuklar da yatmaya hazırlanıyor. Onlar yatırılıyor. O sırada aklına ütülenecek çamaşırlar geliyor. Ancak sırtı sızlamaya başlıyor yorgunluktan ve sadece ertesi gün için gerekenleri alıp ütülüyor. Eşi de bu arada kendisiyle ilgilenmediği için hafiften serzenişte bulunuyor. Kadın gülümsüyor ve biraz oturuyor. Saat epey geç olmuş. Ama içi rahat, yarın akşamın yemeği hazır. Yemeğe ayıracağı zamanı kalan ütüye planlıyor. Artık yatma vakti. Salonu toparlıyor, ortalıkta kalan çerez kaselerini ve bardakları kaldırıp makineye yerleştiriyor. Makineyi çalıştırıyor. Gidip makyajını siliyor, banyo lavabosunu ve tuvaleti fırçalıyor ve yatıyor.

Çok mu taraflı geldi bu yazı size bilmem ama bir çok kadın böyle yaşıyor.

Haa bu arada zaman yaratıp blog yazmayı da en büyük hobisi olarak devam ettirmeye çalışıyor.

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..