Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Baban Kim Olurdu Kızım?

Baban Kim Olurdu Kızım?
 

Geleceğimizin velev ki simgesi


Ben bütün Nuray’ları seviyorum . 

Nereden çıktı bu Nuray sevgisi? 

Sevgili türbanlı kızımız “Nuray Bezirgan hanfendi TV’de bir programda “Atatürkü Sevmediğini , ancak Humeyni’yi çok sevdiğini” ifade etti .Elbette insanın en doğal hakkı değil mi, birilerini sevip sevmemesi diyeceksiniz. Öyle de zaten. 

Ancak asıl kızımızın orada söyledikleri çok önemli; 

Ne diyor kızımız: 

Kurtuluş savaşı ;Maraş’ta Fransız askerleri Nene Hatunun başörtüsüne el uzattı , Sütçü İmam da ilk ateşi açtı.Böylelikle Kurtuluş savaşı başladı . 

Evet –evet.. ..aynen böyle diyor.Bu kardeşimiz üniversite okumuş. Bu kardeşimiz eğitimini veren “Milli Eğitime ve öğretmenlerine ne demeli.?Ulusal kurtuluş savaşımızla ilgili tek bir satır dahi öğretmemişler.Ya ne yapmışlar ; din eğitimi adıyla Çocuklarımıza Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı öğretmişler.Bu gerçeği artık fark edelim....!!??. 

Daha Nene Hatunun Erzurum’da Aziziye Tabyalarına saldıran Rus askerlerine karşı mücadele eden ulusal bir kadın kahraman olduğundan bile haberi yok.... 

İlk kurşunu İzmir’de , Yunan askerine karşı Hasan Tahsin’in sıktığını öğrenemeden “ mandacı bir ruh haliyle” yetiştirilmiş, ulusal onur ve bilinçten yoksun olan kızımız , batı uşaklığının çok normal bir şeymiş gibi ”İngilizlerin mandası olsaymış haklarının daha fazla olurdu”diyebilecek bir kafada. İşte bu kafanın hangi eğitimin ürünü olduğunu bir düşünün....! 

Bugün baş örtüsünden dolayı okuyamadığı için “Atatürkü Sevmiyormuş ama , Humeyniyi seviyormuş”. Bu kızımıza bu açık yürekliliği için teşekkür etmek gerek(!) çünkü milyonlarca takkiyecinin gerçek niyetlerini ortaya koyduğu için. 

Bir başka gerçek daha ortaya çıkıyor ki ; bu kızımız gibi milyonlarca gencimiz ülkede kurtuluş savaşımızın hangi şartlarda ve nasıl verildiğini bilmediği gibi, bilinç altlarında yıllar yılı gizledikleri “saltanat ve hilafet özlemlerini” nesilden-nesile aktarılmış olduğunu da açık bir dille ifade etmiştir. 

Bu kardeşim ve bunun gibilere ;kurtuluş savaşı sürecinde Atatürk ve arkadaşlarına ; kimlerin “vatan haini” diye idam fermanı çıkardığımı anlatmak .Kimlerin “aman biz millet olarak bittik , yok olmak üzereyiz “hiç olmazsa Amerika ya da İngiliz MAMDASINI kabullenelim bunlar gelişmiş toplumlardır bir süre sonra bunlar bizim özgürlüğümüzü verir” ısrarını ve teklifini getirdiklerini anlatmak gerek. Ve yine Osmanlının son padişahı ve HALİFESİ sevgilli Nuray kızımızın özgürlüğünün daha fazla vereceklerini düşündüğü İNGİLİZLERİN gemisine binip kaçtığını da anlatmak gerek. ( Kızımız da ülkesinden kaçan padişah efendisi gibi düşünüyor) 

Ve asıl önemlisi de bu kızımızın düşünüş tarzı , aldığı eğitim ;ülkemizin ve toplumumuzun bağımsızlığından çok Emperyalistlere bağımlılığı öngören anlayış milyonlarca gencimizin zihnine yıllar yılı yerleştirildi.Bu gün iktidara yerleşenlerin belki de % 70’i aynı kafa yapısına sahip oldukları kanısındayım. 

Bu ülkemiz için ne kadar üzücü , ne kadar can sıkıcı. Düşünebiliyor musunuz büyütüp besliyor , eğitiyorsunuz o insan kendi ülkesinin bağımsızlığından çok başka bir ülkenin boyunduruğu altında olunca daha çok haklarının olacağını düşünebiliyor. 

Bunlara en iyi cevabı Neyzen Tevfik veriyor,  

Esir iken mümkün müdür ibadet.....? 

Yatıp kalkıp ATATÜRKE dua et...! 

Senin gibi dangalağın yüzünden .. 

Dininden de soğuyacak bu millet 

İşgaldeki hali sakın unutma 

Atatürk’e dil uzatma sebepsiz 

Sen anandan gene çıkardın amma 

Baban kim olurdu bilmezdin....? 

 
Toplam blog
: 45
: 1344
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Düşünmeyi ve yazmayı çok severim. Yaşama ilişkin çelişkileri görmekte ısrarlıyımdır. Muhalif olmaya ..