Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
644
 

Bacaklı Çorba

Bacaklı Çorba
 

Bacaklı Çorba


Bu yazımda İç Anadolu'nun  iklimi soğuk, insanları sıcak şehri Sivas'tan bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Çeşitli isimleri olabilir, fakat ben çocukluğumda bu isimle yedim. Soğuk kış günlerinde evimizde sıkça pişerdi. Çocukluğumuzu hatırlatan yemekler hep daha lezzetlidir...

MALZEMELER:

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı domates salçası ( yarısı biber salçası olabilir )

75-100 gr kıyma ( Ya da 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma )

1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan

1 kâse erişte

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

Yeterince su ve tuz

YAPILIŞI:

Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede zeytinyağında kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca  sırasıyla kıyma, salça ve tereyağı da eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Bu arada salçanın çiğ kokusunun giderilmesine, tereyağının yanmadan erimesine ve kıymanın renginin dönmesine dikkat edilir.. Yeşil mercimek ve su ilâvesiyle kaynara çıkıncaya kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişmeye bırakılır. Mercimekler yumuşayınca eriştesi eklenir. Kuru nane ve tuzla tatlandırılarak servise hazır hale getirilir..Yanında turşu ya da salatayla tadına doyum olmaz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 999
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster