Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '17

     
    Kategori
    Pazarlama
     

    Backlink Nedir? Hangi Sitelerden Link Alınır? Nereden Alınmaz?

    Backlink Nedir? Hangi Sitelerden Link Alınır? Nereden Alınmaz?
     

    SEO’da Backlink’in Önemi!
     
    SEO çalışmalarında sıklıkla duyacağımız ve adından çok söz edilen link ve backlink kavramı site dışı SEO çalışmalarınızın olmazsa olmazlarındandır.  Backlink nedir ve nasıl yapılır? Bu çalışmalar masraflı ve zaman alıcı bir iş olmakla beraber sabır gerektirir.
     
    Backlink Çalışmasında Yapılan En Önemli Hata!
     
    Birçok kişi tarafından yapılan en önemli hata site içi SEO çalışmalarını yapmadan veya eksik yapılmış bir çalışma ile hemen site dışı SEO, backlink aşamalarına geçmektir. Bu çok riskli ve yanlış bir çalışma stratejisidir. Örneğin; bir kick box sporcususunuz ve ringe çıkmadan önce ne yapmalısınız? Önce sıkı bir çalışma programı hazırlar, iyi bir antrenman yaparsınız ve öyle ringe çıkarsınız. Dolayısıyla önce tüm site içi optimizasyon çalışmalarınızı yapıyor ve öylece  backlink çalışmalarına geçiyorsunuz. 
    Site içi optimizasyon aşamaları;
     
    Teknik
    Tasarım
    Görsel
    İçerik
     
    Yukarıdaki aşamalar yapılmadığı taktirde kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler ve zarar görürsünüz. Google organik olarak trafiğinizin büyümesini sınırlar. Yapmanız gereken ilk şey aceleci olmamak ve bu süreci hızlandırmaktan kaçınmaktır. SEO’yu bir bulmaca gibi düşünün. Bir bulmacayı tamamlayabilmek için bütün parçalarının elinizde olması gerekir.
    Tüm çalışmaları yaptığınızdan emin olun ve ondan sonra backlink çalışmasına geçebilirsiniz.
     
    Link nedir?
     
    Türkçe anlamı bağlantı olarak bilinmektedir. İngilizce karşılığı ise linktir. Web sitelerini, sayfaları birbirine bağlayan bir HTM kodudur. In-Site Linking (Site İçi Linkleme) ve site dışı SEO çalışmalarınızda Link Building (Link İnşası) kurarken karşılaşacağınız terimlerdir. 
     
    Kod Örneği 
     
    http://ww.siteniz.com>Bağlantı Metni
     
    Backlink Nedir?
     
    Türkçe’de geri bağlantı anlamına gelmektedir. Bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu linktir. Site dışı SEO çalışmalarının en önemli unsurlarındandır. 
     
    Örneğin siteniz.com adında bir web siteniz var ve abc.com  adında başka bir bir web sitesi size link veriyor. Size referans oluyor yani sizi müşterilerine tavsiye ediyor. Bu bir backlink çalışmasıdır. Geri bağlantılar, bir web sitesinin arama motoru sonuçlarındaki önemine büyük etki sağlar. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur backlink alacağınız web sitesinin sizden kalite olarak aşağıda olmaması ve ürün-hizmetiniz ile ilgili sektörünüze yakın alaka düzeyinin olması beklenmektedir.
     
    DoFollow ve NoFollow Backlink 
     
    DoFollow Backlink normal linklerdir. Bir web sitesine DoFollow link vermek istediğinizde ona güvenmiş ve referans olmuş olursunuz. Linkinize herhangi bir şey eklemenize gerek yoktur. Ancak  isterseniz de “rel dofollow”  tagini ekleyebilirsiniz. Sonuç itibari ile Google bunu DoFollof Backlink olarak algılayacaktır.
     
    Kod Örneği 
     
    < a="" rel="nofollow" href="”http://www.seninten.com/”">seninsiten.com < a="">
    < a="" rel="nofollow" href="”http://www.seninsiten.com/”" rel="”dofollow”">seninsiten.com < a="">
     
    NoFollow Backlink’te ise verilen link referans olmaz. Bir web sitesine link vereceksiniz fakat ona güvenmiyorsunuz ve referans olmuyorsunuz demektir. O zaman verdiğiniz link Google aramalarına etki etmesini istemiyorsanız linkinizi NoFollow tagi ile vermelisiniz.
     
    Kod Örneği 
     
    < a="" rel="nofollow" href="”http://www.seninsiten.com/”" rel="”nofollow”">seninsiten.com < a="">
     
    Link ağı oluşturuyorsanız mutlaka nofollow linklerinizin de olması gerekiyor. Bir sitenin DoFollow Backlink kaynakları olduğu gibi NoFollow Backlink kaynakları da olmalıdır. Google her ikisine de önem vermektedir.
     
    Hangi Sitelerden Backlink Alınır?
     
    • Mikro Siteler : Ürün veya hizmetiniz ile alakalı, kendi siteniz yani ana domain için link almak amacıyla oluşturulmuş sitelerdir. 

     

    • Forum Siteleri : Kullanıcıların üye olarak, ilgili konularda paylaşım yaptıkları ve mesaj gönderdikleri, konu açtıkları bir platformdur.

     

    • Tanıtım Yazıları : Ücretli ve ücretsiz olmak üzere kendi içinde de doğal, faydalı bilgi veren ve firma tanıtım yazıları olmak üzere ikiye ayrılır. Belirli bir ücret karşılığında sitenizin linkinin içerisinde bulunduğu makaleyi/içeriği diğer sitelere eklenmesidir. Blog, teknoloji ve haber sitelerinde çokça kullanılan bir yöntemdir.

     

    • Dizin/Rehberlere Kayıt : Web sitelerini konu yani sektörlerine göre sıralayan ve bağlantı veren sitelerdir.

     

    • Firma kayıtları: Kurumsal bilgilerinizi kaydedebileceğiniz ve bağlantı verebileceğiniz sitelerdir.

     

    • Videolar : Dünyanın en büyük ikinci arama motoru olan YouTube ve diğer video kanallarına title ve description mantığında açıklama yazısı ile video göndererek link alabilirsiniz.

     

    • Soru Cevap Siteleri : Sektörünüz ile alaka düzeyi olan konularda yer alabilir ve kendi sitenizi referans edebilirisiniz. Örneğin fotoğrafçılık eğitimi almak isteyen birisi için başka bir kişi sizin sitenizin ilgili sayfasını referans gösterebilir.

     

    • Fotoğraf Paylaşımı:  Çok kaliteli ve ilgi çekici görseller paylaştığınızda insanların ilgisini çeker. Görsel ile desteklenmiş içerikten aksiyon almanız yüksektir.

     

    • Makale-Doküman Paylaşımı : Ürün veya hizmetiniz ile alakalı makale ve dokümanlar paylaşarak kullanıcılara aradıkları faydalı bilgileri verebilir ve içerisine eklenen link ile backlink alma yöntemidir. 

     

    • Link Ağı-Networkler :  Kendinize ait link ağları kurabilirsiniz. Link ağı kurmak en başta sabır ister. Maliyetli bir iş olmakla beraber süreç ve profesyonellik gerektiren bir alandır.

     

    • Diğer Arama Motorları : Diğer arama motorlarına da kayıt olarak buralardan sitenize link sağlayabilirsiniz. Yandex, Bing vs gibi.

     

    • Yorum Linkler : Forum, haber, blog vs gibi sitelerin ilgili, alakalı konuların olduğu yorum bölümlerine sitenizin linkini içeren doğal yorum gönderme tekniğidir. 

     

    • Sosyal Medya Mecraları : Facebook, Twitter, Google Plus vs gibi hızlı index alan ve trafik alabileceğiniz mecralardır. Buralardan NoFollow link elde edebilirsiniz.

     

    • İmleme Siteleri : Yoğun derecede kullanılan internet sitesi bağlantılarını depolamak, paylaşımda bulunmak ve yeni  web sitelerini keşfetmek için kullanılan ve aylık kullanım hacimleri yüksek, güncel içerik olma sebebi ile de hızlı index alan bir platformdur.
    Hangi Sitelerden Backlink Alınmaz ?
    • Çok fazla sayıda reklam almış, link bataklığına dönmüş sitelerden ya da çok az içeriğe sahip web sitelerden
    • Hiç link almayan bencil sitelerden. 
    • Yeni açılmış bebek siteler
    • Link almayı çok fazla sayıda abartan sitelerden
    • Güncel içeriği olmayan siteler
    • Tek sayfalı sitelerden
    • Güvenlik açığı olan siteler
    • Gerçek ziyaretçisi olmayan siteler
    • İllegal Sitelerin linklerini yayımlayan siteler
    • Geçici link satın alan siteler
    • Kalitesiz spam ve kopya siteler
     
    Yukarıdaki çalışmaları yaptığınız taktirde SEO çalışmalarınızın en önemli kısmını oluşturan backlink ve öncesinde yapılan hazırlık çalışmaları ile web sitenizi Google ve müşterilerine yani kullanıcılara karşı pozitif sonuçlar almanızı sağlayacak ve arama sonuçlarında üst sıralara çıkacaksınız. 
     
    “Başarı 1. Sayfada Çıkmak Değil Orada Kalıcı Olmaktır!”
     
     
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 707
    Kayıt tarihi
    : 27.05.17
     
     

    Dijital pazarlama ve e-ticaret alanında sektörde 10 yılı aşkın bir süredir hizmet vermekte, küçük..