Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
4025
 

Bademin faydaları kendinden büyük! Ya badem yağının?

Bademin faydaları kendinden büyük! Ya badem yağının?
 

Badem, diğer adıyla Payam çoğumuzun büyük bir iştahla tükettiği kuruyemişlerin başında geliyor.

Bademin yeşiline çağla denildiğini hepimiz biliriz. Nisan ayı ile birlikte pazardaki yerini alan çağlalar, çoğumuzun iştahını hep kabartır.

İçerisinde bol miktarda bakır ve demir bulunduran bademin sütü de anneden kıza geçen bir güzellik geleneğidir.

Peki, bu tadına doyum olmaz minik şifa kaynağında başka ne hazineler saklı?

Baş ağrısına ve migrene iyi geldiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Acıbadem Yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur.

Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini yüzde 50 oranında azaltır. Her gün 42 gram (bir avuç) badem ve fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.

Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir. Sabah aç karnına içilen bir tatlı kaşığı badem yağı bağırsak hareketlerinin düzelmesine yardımcı olur.

Diyeti destekler.

Gün içerisinde tüketilen badem, diyet yaparken düşen kan basıncını dengeler ve açlığı bastırır.

Basur olan yere sürülürse acıyı ve yanmaları giderir. 

Böbrek ağrılarını hafifletir. 

Egzama kaşıntılarını azaltır. 

Badem Yağı kabızlığı giderir. 

Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.

Göğüs hastalıklarını, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.

Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. 

Göz hastalıklarında etkili bir ilaçtır.

Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.

Sinirleri güçlendirir, her gün bir avuç yendiğinde sinir sistemini korur.

Saçlarımız beyazlaşmaya başladığında siz de badem yemeye başlamakta fayda var. Çünkü bademin içinde bulunan enzimler, saçların beyazlamasına neden olan oluşumu engelliyor.

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kuruyemiş olarak tuzlu hazır kavrulmuşunun yanısıra, tuzsuz çiğ bademin kendim kabuklarını soyarak evde tavada kavurduğum zamanki lezzetini de ayrı severim, kavrulmadan buzlusunu da ayrıca severim. Çok özel bir lezzet, yararlı bir besin, yararlı bilgiler... çok teşekkürler Mesut Bey, selamlar, iyi seneler...

Filiz Alev 
 14.01.2015 5:50
Cevap :
Merhaba, Yorum ve katkı için teşekkürler. Selamlar, saygılar...  20.01.2015 10:30
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 3842
Toplam yorum
: 6442
Toplam mesaj
: 310
Ort. okunma sayısı
: 2999
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster