- Kategori
- Türk Mutfağı
Bademli Helva
Bademli Helva
MALZEMELER
1 su bardağı irmik,
2 su bardağı süt,?
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker,
badem,
1 yemek kaşığı tereyağı,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
YAPILIŞI
Bademler 4-5 dak.kaynatılır,soğuk sudan geçirilip kabukları çıkarılır, tavaya zeytinyağı ve bademler konulup kavrulur, kavrulan bademler yağın içinden başka bir tabağa alınır, zeytinyağına tereyağı da ilave edilip eritilir, yağa irmik ilave edilip, kavrulmuş un kokusu gelene ve rengi açık kahverengi olana kadar devamlı karıştırılarak kavrulur, süt ve şeker ilave edilip karıştırılır, kısık ateşte irmik sütü iyice çekinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirilir, (helvanızın dağılmasını istemiyorsanız, irmikle beraber 1 yemek kaşığı unu da beraber kavurun, karıştırarak sütünü çektirin, sonra altını kapatıp dinlendirin) altı kapatılıp 5-10 dak dinlendirilir, bademler şekil vereceğimiz kabın dibine serilir, üzerine dinlenen irmik helvası dökülüp bastırılır, servis yapılacak tabağa ters çevrilir, ılık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak: oktay usta tatlı tarifleri
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/bademli-helva/