- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bademli kuzu pirzola
BADEMLİ KUZU PİRZOLA
ELMA SUYUNDA BADEMLİ KUZU PİRZOLA
MALZEME
8 kalem kuzu pirzolası( fazla dövülmeyecek)
1 kavanoz kuşkonmaz
1 fincan elma suyu
1 tatlı kaşığı bal
6 adet kuru kayısı(küp doğranacak)
50 gram badem içi
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağı
Tuz ve karabiber
TERBİYESİ İÇİN
1 yemek kaşığı hardal
1 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı balsamik
( terbiye için gereken malzemeyi bir kabın içinde çırparak karıştıralım)
HAZIRLANMASI
Pirzolaları tuz, karabiber ve bal ile ovarak strece saralım ve 2 saat kadar dolapta bekletelim.
Yağsız teflon tavada pirzolaların her iki tarafını da kızartalım.
Kayısıları ve maydanozu üzerine serpelim.
Badem ve kuşkonmazları da ayrı bir tavada az sıvı yağı ile kızartarak pirzolaların üzerine yerleştirelim ve elma suyunu da dökerek üstü kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim.
Terbiyesini dökelim ve 5 dakika daha pişirelim ve fırınlanmış patates eşliğinde servis yapalım.
Not: Bizim mutfak kültürümüzde et pişirme yönteminde şarap kullanımı yaygın olmadığı için, bu yemeğin pişiriminde etin yumuşaklığı ve ekzotik tadını yakalamak için elma suyu kullanmayı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.