Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Bağdadi Öldü mü, Sağ mı, Nerede?

Bağdadi Öldü mü, Sağ mı, Nerede?
 

Dün Irak Başbakanı, ondan önce Suriye ve Rusya açıklamıştı. Irak ve Suriye toprakları İŞİD terör örgütünden tamamen kurtarıldı. 

Rusya büyük ihtimalle öldü diyor! Diğer devletler ise sus pus.

Peki, Büyük şeytan ABD tarafından Irak ve Suriye topraklarında var edilen İŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir el-Bağdadi nerede?

Bağdadi hayatta mı, öldü mü, yaralı mı, esir mi? Neden bir açıklama yapılmıyor?

Yoksa Büyük şeytan ABD Bağdadi’yi başka bir yerde başka bir terör bataklığı kurmak için mi sakladı?

Bu arada Bağdadi hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

İŞİD terör örgütünün isteği küçük şeytan İsrail’e yakın yerde yeni bir şeytan kardeş var etmekti.

“İsrail fitneye karışmadığı için onlara dokunmuyoruz”diyen IŞİD militanlarının lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin gerçek kimliği açıklandı.

Kimliği açıklayan ise eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden, terörist IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Arap değil Yahudi olduğunu ve asıl adının SHİMON EİLOT olduğunu açıkladı.

Snowden; ABD, İngiltere ve İsrail, IŞİD'i "Hornet's nest" (Eşekarısı Kovanı ) adını verdikleri bir strateji dâhilinde geliştirdiklerini söyledi.

Snowden daha önce de; İngiliz, Amerikan istihbarat servisleri ve MOSSAD'ın Irak Şam İslam Devleti'ni yaratmak için birlikte çalıştığını belirtmişti.

Snowden ayrıca, Yahudi devletini kormanın tek yolunun, İsrail sınırlarına yakın bir düşman yaratmak olduğunu da ifade etmişti.

Ebubekir Bağdadi kimdir:

Ebubekir el-Bağdadi, 1971 yılında Irak'ın Samarra kentinde, alt orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ebubekir el-Bağdadi'nin ailesi dindarlığıyla biliniyor ve ailenin parçası olduğu aşiret Muhammed Peygamber'in soyundan geldiğini iddia ediyordu.

Bağdadi gençlik yıllarında Kuran-ı okuma konusunda tutkuluydu. Genç Bağdadi için şeriat kurallarına riayet de çok önemliydi. Bağdadi üniversite eğitimi için İlahiyat alanını seçti. 1996'da Bağdat Üniversitesi'nin İslami çalışmalar bölümünden mezun oldu.

Daha sonra ise Saddam İslami Çalışmalar Üniversitesi'nde Kuran çalışmaları alanında 1999'da yüksek lisans yaptı, 2007'de doktorasını tamamladı. Bağdadi lisans eğitiminin ardından 2004 yılına kadarki dönemi Bağdat'ın Tobçi mahallesinde, iki eşi ve altı çocuğuyla birlikte geçirdi.

Yerel bir camide mahallenin çocuklarına Kuran okuyordu. Aynı zamanda caminin futbol takımının yıldızıydı. Amcası, mezuniyeti sonrası dönemde Bağdadi'yi, Müslüman Kardeşler hareketine katılmaya ikna etti.

Bağdadi kısa süre içinde, hareket bünyesindeki az sayıdaki, şiddet yanlısı ultra-muhafazakârın cazibesine katıldı ve selefi cihatçılığı benimsedi. Böylece siyasi eylemcilikten isyancılığa başladı.

Büyük şeytan ABD öncülüğündeki güçler tarafından Irak’ın işgalinden birkaç ay sonra Bağdadi, Ceyş Ehl el-Sünni ve el-Cemah adlı isyancı örgütün kurulmasına yardım etti.

ABD güçleri Şubat 2004'te Bağdadi'yi Felluce kentinde tutukladı ve 10 ay boyunca kalacağı, Bucca Campı'ndaki tevkif merkezine götürdü. Bütün bilgiler Bağdadi İŞİD terör örgütünün şemasını, plan ve projesini Bucca hapishanesinde çizdi.

Tutukluluk sürecinde Bağdadi, kendini dini konulara adadı, Cuma hutbesi okudu, mahkûmlara namaz kıldırdı ve onlara dersler verdi. Rakip gruplar arasında ittifaklar kurulmasını sağladı

Onunla birlikte kalan mahkûmlardan birine göre Bağdadi, Saddam'a sadık insanlarla cihatçıların karışık kaldığı tevkif evindeki rakip gruplar arasında faaliyet gösterme konusunda becerikliydi.

Bağdadi buradaki birçok grup arasında ittifaklar kurdu ve Kasım 2004'te serbest bırakılması ardından da onlarla iletişime devam etti.

Serbest kalmasından sonra Bağdadi, Ürdünlü Ebu Musab El-Zerkavi’nin başında olduğu, El Kaide'nin yerel ayağı olan Irak El Kaidesi'nin sözcüsüyle temas kurdu.

Bağdadi'nin dini bilgisinden etkilenen sözcü, ultra-muhafazakâr İslam'ın ilkelerine bağlı kalacak şekilde Irak El Kaidesi'nin propagandasını yapması için onun Şam'a gitmesine ikna oldu.

Dini konulardaki yeterliliği ve Irak İslam Devleti'ni kuran yabancılarla, örgüte daha sonra katılan yerel Iraklılar arasında köprü kurmasındaki yeteneğiyle Bağdadi, grup içinde istikrarlı bir şekilde yükseldi.

Önce örgüt bünyesindeki Şeriat Komitesi'nin yöneticisi oldu ve örgütün emir’inin Ebu Ömer El-Bağdadi olmasını kararlaştıran 11 üyeli Şura Konseyi’ni seçti.

Bağdadi daha sonra örgütün Koordinasyon Komitesi'ne atandı ve grubun Irak'taki komutanlarının iletişimini denetledi. Örgütün kurucusunun ölümü üzerine Nisan 2010'da Şura Konseyi Ebubekir El-Bağdadi'yi yeni emir seçti.

Bağdadi  kaba güce dayanarak bir devlet kurmak istiyordu. 2013 baharında Bağdadi, Nusra Cephesi'nin Irak İslam Devleti'ne katıldığını ve ortaya çıkan yeni örgütün adının IŞİD olduğunu açıkladı.

Buralardaki gücünü garantiye alması ardından Bağdadi adamlarına, Irak'ın batısına doğru genişleme emri verdi. Temmuz 2014'te IŞİD Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirirken Bağdadi "halifelik" ilan etti ve örgütün adını İslam Devleti" olarak değiştirdi.

Medya bugüne kadar Bağdadi'nin ölümü iddiasıyla ilgili çeşitli haberler yayımladı, kimi öldürüldü dediler, kimi yakalandı dediler, kimi de Mısır’a doğru kaçtı dediler, ancak daha sonra bu bilgilerin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Bağdadi ölürse örgüt; yetenekli bir arabulucuyu, acımasız bir siyasetçiyi, bir din âlimini ve soylu kökleri olan bir kişiyi kaybetmiş olacak.

Şayet Bağdadi Büyük şeytan tarafından sağ olarak ele geçirilmiş ise, ABD onu besler, güçlendirir, silahlandırır ve bu kez başka bir yerde küçük şeytan İsrail için yeni bir kardeş var etmesi talimatını verir.

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN 

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..