- Kategori
- Yemek - Mutfak
Baget tavuk
Çok mu işimiz var, eve çok mu yorgun geldik, herkesin karnı aç sizden yemek mi bekliyor, işte günü kurtaran çok kolay yemeklerden biri.
Ev halkını aç bırakmantansa bazen pratik çözümler üretmek de yarar vardır.
Yanına ya çorba ya da pilav yaparak birer tabak yoğurt da koyarsak herkesin karnını doyurmak için hazırızdır. O günü daha az yorularak kurtarmış oluruz.
Biraz da daha gücü olan yeşillik ya da turşu ilavesi yaparsa kimse en azından yüzünü eğmeyecektir.
8 ya da 10 tane baget tavuk
1 tatlı kaşığı tuz
Arzu edilirse 1 tatlı kaşığı köri
Arzu edilirse 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
3 tane domates
3- 4 tane yeşilbiber
Yapılışı:
Çelik bir tencerenin içine biber, tuz ve köri ile harmanlanmış baget tavuklar konulur. Tavukların üstü basmaya yakın su konulur. Su kaynadıktan sonra altı kısılır. İyice pişip pişmediğini anlamak için kürdanla deneyebilirsiniz.
Piştikten sonra servis tabağına alınır ve domatesler dilimlenerek, yeşilbiberler, kırmızıbiberler tabağa dizilerek servis yapılır.
Afiyet olsun, keyifli günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan