Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Baget tavuk

Baget tavuk
 

Çok mu işimiz var, eve çok mu yorgun geldik, herkesin karnı aç sizden yemek mi bekliyor, işte günü kurtaran çok kolay yemeklerden biri. 

Ev halkını aç bırakmantansa bazen pratik çözümler üretmek de yarar vardır. 

Yanına ya çorba ya da pilav yaparak birer tabak yoğurt da koyarsak herkesin karnını doyurmak için hazırızdır. O günü daha az yorularak kurtarmış oluruz. 

Biraz da daha gücü olan yeşillik ya da turşu ilavesi yaparsa kimse en azından yüzünü eğmeyecektir. 

8 ya da 10 tane baget tavuk 

1 tatlı kaşığı tuz 

Arzu edilirse 1 tatlı kaşığı köri 

Arzu edilirse 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 

3 tane domates 

3- 4 tane yeşilbiber 

Yapılışı: 

Çelik bir tencerenin içine biber, tuz ve köri ile harmanlanmış baget tavuklar konulur. Tavukların üstü basmaya yakın su konulur. Su kaynadıktan sonra altı kısılır. İyice pişip pişmediğini anlamak için kürdanla deneyebilirsiniz. 

Piştikten sonra servis tabağına alınır ve domatesler dilimlenerek, yeşilbiberler, kırmızıbiberler tabağa dizilerek servis yapılır. 

Afiyet olsun, keyifli günler sizin olsun. 

Sibel Koçarslan 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..