Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Bağımlı mısın bağlı mı?

Bağımlı mısın bağlı mı?
 

Güzel giden ilişkilerin yanında, bazı ilişkiler vardır ki hiçbir anlam veremezsiniz neden hala beraber diye. Hep bir sürümceme vardır, ortalarda bir yerde sürünür. Belki sizinde içinde bulunduğunuz ilişkinin tarifi budur. Çoktan bitmesi gerektiğini siz de çok bilirsiniz ama ayrılık acısı çekmekten korkarsınız. Şuan çekeceğiniz acıyı hiç hesaba katmazsınız. Sanki herşey mükemmelmiş gibi kandırırsınız kıendinizi ve çevrenizi.

Gerçekte yüzleşmekten korkarsınız ve gerçekten kaçarsınız. Bağlılığınız bağımlılığa, sevginizde tutkuya dönüştüğü zaman, bir labirent içinde kaybolmuş hissedersiniz kendinizi. Bu iç içe gelen duygular size çıkış çıkış kapısını asla göstermez. Yaşadığınız çelişkilere bir çözüm bulmakta zorlanırsınız.

Bağlılık güzel bir duygudur. İlişkinin yapı taşalrındandır, olgunluğunu ve kimliğini tammalamış insanlarda olur. Birbirini seven iki olgun insan arasında doğal olarak gelişir.

Bağımlılık ise tutkunun kardeşidir. Olgunlaşmamış, zayıf kişilik yapılarının yaşadığı bir duygudur. İlişkiyi kemiren, ii tarafıda farkettirmeden yıpratan vir virüs gibidir bağımlılık. Bağımlılığa dönüşen ilişkilerin temelinde sevgi yoktur, kalmamıştır yada çoktan alışkanlığa dönüşmüştür. Bu tip ilişkilerin temelinde "onsuz ben ne yaparım, onsuz olamam" hissi vardır. Halbu ki onunla beraberken de olmadığını görmezden geliriz. Çünkü o biizm bütün zayıflıklarımızı örten, geçmişte aldığımız yaraları kapatan, bütün eksikliğizi tamamlayan sağ yanımızdır.

İlişkin ne kadar yıprandığını, sağlığının ne kadar bozulduğunu anlamayacak kadar bağlanırız. Duygusal ve olgunluk yönünden eksik olduğumuz için, ilişkimizi sağlıklı yürütemeyiz. Bunun içinde hep eksiklikler ve hatalar yaparız. Hep kendi dediğimiz olsun isteriz, dediğimizi yapan insana da bağımlı hale geliriz.

Özellikle kadınların davranışları, ilişkileri bağlılıktan bağımlılığa taşıyor. Kadınlar yaptıkları aşırı fedakarlık, verdikleri tavizler sonucunda ilişkilerini çıkmaza taşıyorlar. Uyumlu olmayı tavizkar olmakla karıştırıyorlar. Kadınlar bu iki kavramı birbirinden ayrıştıramadıkları için, erkeler bütün yükü kadınların üzerine bırakıyorlar doğal olarak. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannederek bir köşede oturup kadınların sürekli istediklerini yapmalarını istiyorlar.

Uyumlu olmak amacıyla kadınların verdiği tavizler zamanla vazife haline geliyor. Zorunlu hale gelen bu davranışın dozu artınca da bir yerden patlak veriyor. İki taraf arasında geçimsizlikler, uzaklaşmalar oluyor; ayrılmaya karar veriyorlar çoğu zaman. Fakat bu ayrılma gerçekleşmiyor, gerçekleşse bile kısa bir süre sonra tekrar birleşiyor.

Tutkuya dönüşen bu kısır döngü, uzun bir süre devam ediyor. iniş çıkışlara bir son verebilmek için iki taraf da kendinde güç bulamıyor hiçbir zaman.

Bağımlı mısın bağlı mı?

 
Toplam blog
: 105
: 880
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

Delice biri, aşka inanan zaman zaman hayatı tiye alan deniz tutkunu işte kısaca...