Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '08

 
Kategori
Deneme
 

Bağımsız Türkiye, putlaştırılan Atatürk ve 19 mayıs

Bağımsız Türkiye, putlaştırılan Atatürk ve 19 mayıs
 

Konuya uygunluğu


TRT’de oynayan Kurtuluş filminin bir sahnesi.Büyük taarruzdan hemen önceki bir dönem.Güney Anadolu Fransızlardan arındırılmış ve karşılıklı anlaşmalar imzalanmıştır. Fransızlar gelecek yılları da düşünerek istihbarat elemanları vasıtası ile Atatürk’e ilerde ödemesi yapılması şartıyla yardım teklifinde bulunurlar.Atatürk o zor koşullarda dahi bu yardımı gelecek ipotek altına alınır düşüncesi ile ret eder.Çünkü Atatürk’e göre ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olamaz.1960 VE 1970 li yılların BAĞIMSIZ TÜRKİYE sloganı aslında ATATÜRK’ ün düşüncesinin vazgeçilmez bir ürünüdür.

Kurtuluş savaşından sonra Osmanlıdan kalan dış borçlar ödenmiş ve izlenen maliye politikaları ile dış borçlanmalardan sakınılmıştır.Ekonomik Bağımsızlığa azami dikkat edilmiştir.

2008 Türkiye’sinde ise durum şudur.2007 Aralık sonu itibariyle dış borçlar 133, 3 milyar dolardır(Hazine müsteşarlığı 2008/51 nolu duyuru). Borsanın %70 yabancıların kontrolünde olup Türkiye finans piyasasının %60 da yabancıların tekelindedir.Şimdi bu ekonomik verileri olan bir ülkenin bağımsızlığından söz edilebilir mi?.

Bağımsızlığa bu kadar önem veren “Özgürlük benim karakterimdir” diyen Atatürk’ün gerçek düşünceleri ve bağımsızlığa olan tutkusu toplumdan nasıl gizlenir.Onu da aşağıdaki sözlerde buluyoruz.

“Egemen sınıflar, sağlıklarında büyük devrimcileri ardı arkası gelmez kıyıcılıklarla ödüllendirirler; öğretilerini, en vahşi düşmanlık, en koyu kin, en taşkın yalan ve kara çalma kampanyalarıyla karşılarlar. Ölümlerinden sonra, büyük devrimcileri zararsız ikonlar durumuna getirmeye, söz uygun düşerse, azizleştirmeye, ezilen sınıfları "teselli etmek" ve onları aldatmak için adlarını bir ayla (hâle) ile süslemeye çalışırlar. Böylelikle, devrimci öğretileri içeriğinden yoksunlaştırılır, değerden düşürülür ve devrimci keskinliği giderilir.(LENİN)”

Bugün her köşe başında bir binada, üzerinde yürüdüğümüz caddelerde oturduğumuz mahallede ya da okuduğumuz okullarda Atatürk’ün adını görüyorsak ya da her duvarda onun resimleri asılı ise bilin ki bir şeyler gizlenmeye çalışılmaktadır. Onlarca yıldır 19 Mayıs, 23 Nisan veya 30 Ağustos bayramlarında topluma gaz verip onun kahramanlıklarından bahsedip ama gerçek düşüncelerinden yoksun bırakma politikası sistemli bir şekilde uygulanmaktadır. Atatürk için adeta bir putlaştırma bir kutsallaştırma politikası izlenerek düşünceleri yok sayılmakta, en zor koşullarda dahi bağımsız kalabilmiş ülkemizin, günümüzde nasıl olup da global sermayenin kucağına düştüğü gerçeği gizlenmeye çalışılmaktadır. Özellikle son 6 yıldır toplum üstünde korkunç bir din sömürüsü uygulanarak ABD’nin Ortadoğu’ya yerleştirmeye çalıştığı ılımlı İslam gömleği ne hazindir ki giderek topluma zorla giydirilmekte, medyada ise liberalleşiyoruz çığlıkları ile destek bulmakta elden giden bağımsızlığın bedelinin gelecek kuşaklara maliyetinin ne olacağı yada geçmişte bağımsızlık uğruna ödenen bedeller göz ardı edilmektedir.

Bundan böyle 19 mayısları kutlarken bu gerçekleri göz önünde bulundurmanın TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE isteminin daha da yüksek sesle haykırmanın zamanıdır diye düşünüyorum.

Saygılarımla

Ali İhsan UĞUZ

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..