Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bağırmayın sesiniz duyulmaz!

Son zamanlarda yaşanan % 2’ lik maaş artışını bazıları az bulacak biliyorum. Güya meydanlara çıkıp haklı olduklarını haykıracaklar. Bunlar nankör, bunlar anlayışsız memurların eylemi.

Ülke günden güne ekonomik olarak iyiye gidiyor ya hemen pastadan pay alma kaygısında. Sanki büyüklerimiz pastayı nasıl pay edeceklerini bilmiyor da onlara soracak. Enflasyon yok diyor büyüklerimiz, memurlar hayır var diye karşı çıkıyor. Devletin işlerini kendileri yürütüyor diye her şeyi biliyorlar sanki. Toplu sözleşmeli, grevli sendika yasası istiyor memurlar. Dün elinizde buda yoktu ne çabuk unuttunuz. Bu gün sonuç alamasanız da toplu görüşmeniz var. Dedik ya nankör bu memurlar. Bir ikisi çıkar meydana geleneksel “orta oyunu” nu oynar, bir kaçı düdük çalar, bazıları bağırır hakkımızı isteriz diye. Boşa bağırmayın sesiniz duyulmaz, Ankara nere, siz nerdesiniz!

Babam sırtını devlete daya gerisini düşünme derdi. Haklıymış. Ay sonunda ne kadar maaş alacağını biliyorsun. Bu gün az kazandım, çok kazandım kaygısı yok. Ne alacağın belli... İş olsun yahut olmasın sana ne, sallabaşını al maaşını. Hasta oldun mu al sevkini git tedavini ol. İyileşmedin mi git tekrar al sevkini, tut doktorun yolunu. İş güvencen var devlet atamaz seni sokağa. Ne güzel memur olmak…

Babam haklıymış daya sırtını devlete gerisini düşünme… Nankörlüğün bir anlamı var mı?

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..