Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '20

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Bağışıklık Sistemi İçin

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRELİM

Bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara karşı korur

Mevsim geçişlerinde görülen

Grip soğuk algınlığı yüksek ateş boğaz ve baş ağrısı gibi

Birçok hastalıkla savaşabilmenin yolu da

Güçlü bir savunma sistemindedir

Güçlü bir bağışıklık sistemi beslenme ile yakından ilişkilidir

Bağışıklık sistemi için şunlara dikkat etmeliyiz

Suyu asla ihmal etmeyin

Sıcaklığın azalmasıyla doğru orantılı olarak su tüketimi de azalır

Ancak vücudumuzun su ihtiyacı her mevsimde devam eder

Bu nedenle

Özellikle gripten korunmak için günde 2-2,5 litre su tüketin

Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin

Sebze ve meyveler sahip oldukları antioksidanlar

A, C, E vitaminleri

Folik asit gibi vitaminler selenyum gibi mineraller

Oligosakkaritler ve bazı fenolik bileşikler

Sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirirler

Hastalıklara karşı vücut direncini artırırlar

Maydanoz kuşburnu yeşilbiber greyfurt portakal kivi çilek enginar

İçlerinde yüksek miktarda C vitamini

Zeytinyağı ceviz badem fındık ve türevleri E vitamini

Havuç ıspanak domates brokoli pırasa bal kabağı gibi sebzeler ise

A vitamini türevi olan “beta karoten” içerir

Bu sebze meyveleri mutfağınızdan eksik etmeyin

Yulaf tüketin

Yulaf bağışıklık sistemini uyarıcılığının yanı sıra

Kanser mikrobiyal enfeksiyonlar

Diyabet ve yüksek kolesterol tedavisinde de

Etkili olan  “beta glukan” içerir

Sık sık soğuk algınlığı ve gribe yakalananlar

Yoğun ve stresli bir çalışma temposu olanlar

Mutlaka beslenmelerinde yulafa yer vermelidir

Sarımsaktan vazgeçmeyin

Sarımsak

İnsan sağlığı için bir devadır

Sarımsak içerdiği “allicin” sayesinde güçlü bir antioksidandır

Bağışıklık sistemini destekler birçok hastalığı önler

Yoğurt ve kefir tüketin

Probiyotik etki gösteren besinler

Bağırsak florasını geliştirerek bağışıklık sistemini güçlendirir

Ayrıca Probiyotik besinler iltihabi hastalıkları önler

Ve antioksidan etki gösterir

Kefir ve yoğurdu sofralarımızdan eksik etmeyelim

Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketin

Yeşil çay içerdiği “kateşin”le bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ayrıca kalbi güçlendirir ve kan şekerini dengeler.

Yeşil çayın idrar söktürücü olduğu için

Tansiyon ve böbrek hastaları yeşil çayı dikkatli kullanmalılar

Zencefil tüketin

Taze zencefil

B6, C vitamini kalsiyum demir magnezyum potasyum manganez

Ve lif açısından oldukça zengindir

Soğuk algınlığı grip nezle gibi hastalıklara karşı koruyucudur

Haftada 2 kez balık tüketin

Soğuk deniz balıkları

Yüksek miktarda antioksidan etki gösteren Omega 3 içerir

Omega 3 yağ asitleri bağışıklık sistemini güçlendirir

Kolon ve prostat kanserlerinin önlenmesinde yararlı olur

Bu nedenle haftada 2 kez mutlaka balık tüketilmelidir

Şeker tüketimini azaltın

Fazla şeker tüketimi bağırsak florasını bozarak

Bağışıklık sistemini baskılar

Beslenmenizde şeker ve şekerli besinleri azaltılsın

NOT:

Yukarıdaki yazı internet sayfasından alınmıştır

Yayınlayan diyetisyene teşekkürler ederim

 

Yüzünüz hep güleç olsun canlarım

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1253
: 175
Kayıt tarihi
: 04.07.10
 
 

1949 yılında Söke Nalbantlar köyünde doğdum. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden mez..