Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
697
 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Limon

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Limon
 

Dünyaca ünlü Time dergisi en sağlıklı 50 besin maddelerini açıklarken, C vitamini ile en değerli besin maddesi limona yer vermemiş.

Limonun sağlığımıza ve bağışıklığa karşı ne kadar güçlü olduğunu sizde biliyorsunuz, bizde biliyoruz.

Limonun kırılan onurunu iade etmek için onu birinci sıraya alarak Time dergisinin sağlıklı besin maddelerini aşağıda gösterdik.

C vitamini barındıran limon sağlığımız ve bağışıklık sistemi için oldukça faydalı bir yiyecek.
Ayrıca Limonu ayakların çeşitli bölgelerine sürmeyi, yarım limonu ise ayak topuğunda bir müddet bekletme yöntemini deneyenler açıklıyor.
Bu yöntemin grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşma hastalıklarından bir günde iyileşme olduğunu iddia ediyorlar.

Gelin sağlığımız için evimizden hiç eksik etmediğimiz limonun bumarifetini deneyelim.
İşte bağışıklık sistemi için limon güçlendirme yöntemi.  

Bir miktar kaya tuzu ve ayak topuğuna uygun büyüklükte bir limon.

Limonu ortadan ikiye bölün.
Üzerine bir miktar deniz tuzu ilave edin.
Daha sonra topuk kısmından başlayarak ayağınızın her yerine dairesel hareketlerle tuzlanmış limonu sürün.

Kaya tuzu biraz iri olduğundan ayaklarınızı tahriş etmeden ağır hareketlerle masajı uygulayın.

Ayak kısımlarına sürmek için normal limon yeterli, ancak ayak topuğu için limon ebadının büyük olması gerekli.

Time Dergisi'nin sıraladığı en sağlıklı 50 besin şöyle:
Kivi: Antioksidan koruma sağlar.
Portakal: Bağışıklıksistemini güçlendirir.
Nar: Tüm meyvelerden daha fazla C vitamini ve potasyum içerir.
Ahududu: Kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir.
Yabanmersini: Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır.
Greyfurt: Cildi temizleyip sindirimi dengeler. Kansere karşı faydalıdır.
Mandalina: Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır.
Avokado: Kalp hastalığı riskini azaltır.
Muz: Kalbi koruma özelliği olan potasyum kaynağıdır.
Domates: Hücrelerdeki DNA’yı korumaya yardım eder. Kansere karşı koyan enzimleri güçlendirir.
Patlıcan: Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
Pazı: Magnezyum ve potasyum bakımından zengindir.
Mantar: Kanserle mücadelede etkili bir antioksidandır.
Lahana: Kanser riskini azaltır, kemikleri güçlendirir. Toksin arındırıcıdır.
Brokoli: Vücudu zehirli toksinlerden arındırır. Kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar.
Rezene: Antioksidan özelliği vardır.
Tatlı patates: A vitamini deposudur. B vitamini, yararlı lifler ve potasyum açısından da zengindir.
Sarımsak: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalbi korur. Etkili bir antiviraldir.
Şekerpancarı: Tansiyonu ve kolesterolü düşürmede yardımcı.
Ispanak: Folik asit kaynağıdır. Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum barındırır.
Karnıbahar: Kanserle mücadelede vücudu güçlendirir.
Karalâhana: Cilt, göz ve dişler için faydalıdır.
Soğan: C, B6, manganez ve potasyum kaynağıdır.
Bal kabağı: Hücrelerin geliştirir ve gözü korur.
Tuna balığı: Beyin gelişimini güçlendirir, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu
Ançuvez: Protein deposudur. B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir.
Sardalye: Beyin gelişimini güçlendirir.
Somon balığı: Cilt kanseri riskini azaltır.
Tam buğday ekmeği: Kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin sağlığını korur.
Kümes hayvanı eti: B vitamini bakımından zengindir.
Kinoa:  Amino grup asitler açısından çok zengindir.
Yulaf ezmesi: Bağışıklığı güçlendirici ve kolesterolü düşürücü özellikler sahiptir.
Kenevir tohumu: Yağ asitleri, E vitamini ve amino grup asit zenginidir.
Firavun buğdayı: E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko, fosfor, B vitamini zengini
Yeşil mercimek:Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayıp, kan şekerini düzenler.
Kavılca buğdayı: Düşük kalori için eşsiz bir besin kaynağıdır.
Ceviz: Kalp sağlığına faydalıdır.
Badem: Kolesterolü düzenleyip, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Chia çekirdeği: Kalsiyum deposudur.
Keten tohumu: B vitamini, potasyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir.
Yumurta: Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır.
Kefir: Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yoğurt:Bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri güçlendirir, bağışıklığı destekler.
Hindistancevizi: Kalp sağlığı na faydalı. Yağları yakar - Zeytinyağı: Kalp sağlığını güçlendirir. Bol miktarda antioksidan barındırır.
Kimyon: Kalp sağlığını destekler, bulaşmaya karşı etkilidir.
Zerdeçal: Antiviraldir. Alzheimer ve kansere karşı etkilidir.
Tarçın: Beyin ve bağırsak sağlığına faydalıdır.
Kırmızı çay: Antioksidandır. Kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir.
Kırmızı şarap: Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

Gücünüzün yettiği kadar bu besin maddelerini tüketiniz. Lakin limondan asla vazgeçmeyiniz.

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN




 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Limon dedin de ekşiyi sevmiyorum ya, tatlı olsaydı.

Kerim Korkut 
 10.04.2018 14:48
Cevap :
Kıymetli Korkutan; Kavak ağacı gibi dik ve zayıf biriolduğum halde limonsuz duramam. Limon bende gıdadan önce nefes oldu. İşte o yüzden limanı da söz söyletmem.Dünyaca ünlü dergi onca yararlı besin maddeleri saymış ancak limona yer vermemiş. Bende o dergiyi kınamak için limonu başa yazdım.Limon yararlıdır limonu sevmeyi dene. Mersin'den İstanbul'a gelen trenle selamlarımı, saygılarımı, sağlık ve mutluluk dileklerimi gönderdim.Haydarpaşa garından almayı ihmal etme))))   10.04.2018 16:59
 

Ne duyarlı bir yazı!Sağlıklı besinleri tüketmek bir alışknlık haline getirilmelidir.Ve özellikle çocuklarımızın sevip yemelerini teşvik etmeliyiz.Hele limon ki tam bir antioksidan.Kanser düşmanı.Dışı içinden daha değerlidir.Kabuğuyla yenmelidir.Bir de çeyrek bir limon,bir çubuk tarçın ve biraz da nane yaprakları suyun içinde bekletildikten sonra içilmelidir hergün.Bir litrelik bir pet şişe uygundur...Elinize sağlık Burakgazi bey dostum.Sağolun bu sağlıklı paylaşımınızla.Selam ve saygılarımla sağlık içinde kalınız.

Abbas Oğuz 
 07.04.2018 12:10
Cevap :
Kıymetli Abbas Oğuz, Paha biçilmez yorumlarınıza geç cevap veriyorum.Kusuruma bakmayınız. Dergi onca besin maddelerini sıralamış lakin limona yer vermemesi beni üzdü.Mersin limon kendi olduğu için darıldım.Çok güzel yorumlamışsınız gerçekten limon her türlü derde devadır.Saygılarımı sunuyorum.Tlf ile göörüşeceğiz.Sağlık ve mutluluk diliyorum.  07.04.2018 19:19
 

Merhabalar Limonun kemoterapiden daha etkili olduğu dış ülkelerden birindeki araştırma enstitüsü tarafından tespit edilmiş ancak ilaç firmaları bunun açıklamasını önlemişler. Okuduğum haber böyle idi ve bunu " Limon Mucizesi" başlıklı yazımda ele almış idim ben de. Teşekkürler paylaşımınız için. Selamlar ile Sağlıcakla

SAHAFÇA 
 06.04.2018 23:23
Cevap :
Kıymetli Hâdiye Kaptan ( SAHAFÇA ) Rahatsızlığım nedeniyle yorumunuza geç cevap verdim.Kusura kalmayınız.Tüm ailenize saygılar sunuyorum. Sağlık ve mutluluk diliyorum.  09.04.2018 19:10
 

Sayın Burakgazi Değerli Dostum! Bağışıklık sistemini güçlendirmek için limonun yararları çok. Ayrıca Time Dergisinin sağlık için sıraladığı 50 besin için verdiğiniz bilgilere teşekkürler.Selam sevgi ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 05.04.2018 22:24
Cevap :
Kıymetli Nahide Çelebi ; Limiondan vazgeçmemek gerekiyor. Limon tüm hastalıklar için devadır.Saygılar sunuyorum.Sağlık ve mutluluk diliyorum.  09.04.2018 19:08
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 607
Toplam yorum
: 7046
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1731
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster