Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

     
    Kategori
    Sosyoloji
     

    Bağnaz milliyetçiliğin linç girişimi

    Dün Sakarya Akyazı’nda yaşanan olaylar insanın tüylerini ürpertiyor. Bu ülkedeki milliyetçilik duygusunun insanlar arasında nasıl kendi çıkarları doğrultusunda kullanıldığının açık bir örneğidir.

    Adi bir kavganın ardından koca bir ilçede milliyetçilik naraları altında devletin emniyet binasında linç girişimi yaşanmıştır. Adi bir kavga ve bu kavganın bir kökene indirgenmesi.

    Önce Trabzon’da tutuklu yakınları tarafından dağıtılan bildiriler sırasında kendini bilmez insanların milliyetçilik duyguları etrafında PKK ile ilişkilendirilmeleri ve halkın PKK lafını duymaları ile birlikte linç girişimi… Sonra İstanbul’da Lübnan’a asker gönderme tezkeresine muhalif bir pankartın açılması ve milliyetçiliği kabaran insanların linç girişimi.

    En şaşırtıcı nokta İstanbul emniyetinden sorumlu zatı malum şahsın bu linç girişimini desteklemesi. Bu noktadan sonra İstanbul’un güvenliğinin görevinde devam eden Celalettin Cerrah’ta bulunması yadırganacak ve kuşkulu bir durumdur.

    Dün de Sakarya Akyazı’nda yaşanan olaylar ve daha nice basına yansımamış yaşanmışlıklar. Bu ülkede Milliyetçiliğin ne kadar zararlı ve yıkıcı bir düşünce olduğunun bir resmidir.

    Bu saatten sonra insanların toplum içersinde dikkat etmesi gereken unsurların içersine bir yenisi daha katılmış oluyor böylelikle. Nedir bu unsur? Haklı taleplerinizi dışa vurduğunuzda dikkat edilmesi gereken konu bu milliyetçilerin bağnaz duygularına kurban gitmemeniz ve linç edilmemeniz.

    Kısa sürede yaşananlar insanlardaki milliyetçilik duygularını sorgulamaları gerektiği gerçeğini ortaya koymaktadır.

    Nedir bu gerçeklik? milliyetçilik ve yurtseverlik arasındaki tercih gerçekliğidir. Bu ülkenin mozaik unsurundan bahsederken milliyetçiliği savunmak doğru mudur. Yoksa bu mozaik içersinde yurtsever mi olmak gerekmektedir.

    Milliyetçilik duyguları içersinde bu ülkede yaşayan tüm insanları bir kalıp toplamak ne kadar doğrudur. Yoksa yurtseverlik duyguları içersinde bu ülkede yaşayan tüm insanları mı sevmek doğrudur.

    Yaşanan bu göstergeler ile insanların temel düşünceleri arasındaki bu çelişki o insanların milliyetçilik ve yurtseverlik kavramlarına ne kadar adapte oldukları ile ilgilidir.

    Bu olayları suiistimal eden ve çıkar sağlayan kesimler de vardır kuşkusun, tıpkı şehit olan ve hayatını kaybeden insanların kanı üzerinden politika yapanlar gibi.

    Linç girişimine katılan insanların ailelerinde veya çevrelerinde farklı kökenden insanlar var mıdır bilinmez ama büyük bir çoğunluğunda mevcut olasılığı yüksektir. Neden bu bağnaz milliyetçiliği kendi çevrelerindeki bu insanlara karşı uygulayamamaktadırlar. Bu da tartışılır bir durumdur.

    Milliyetçilik bu ülkeye zarar veriyor, yurtseverliği tartışmak gerekiyor. Belli bir köken üzerinden sevgiyi değil de bu topraklar üzerinden insanları sevmektir çıkar yol. Bu sevgiyi de insanlara vermektir görevimiz.

    LÜTFEN DİKKAT!...

    TOPLUM İÇERSİNDE HER AN KENDİNİZİ KOLLAYIN YOKSA BİR LİNÇ GİRİŞİMİ İLE KARŞI KARŞIYA KALMA İHTİMALİNİZ ÇOK YÜKSEK ARTIK BU ÜLKEDE…

     
    Toplam blog
    : 1
    : 379
    Kayıt tarihi
    : 04.09.06
     
     

    Bir Anadolu kasabasında 1969 yılında doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi bu kasabada aldıktan sonra ..