Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '08

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Bahar, yeni enerjiler ve adaptasyon süreci...

Bahar, yeni enerjiler ve adaptasyon süreci...
 

Toprağın havanın ve suyun beraberce değişim içine girdiği bir süreç başladı: "Bahar". Hatta çok eski geleneklerden biri de; bu sürecin başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart tarihinin, Bahar Bayramı yada Nevruz Bayramı olarak kutlanışıdır.

Farsaca olan Nevruz sözcüğünün manası: Nava=Yeni ve Rezanh= Gün ışığıdır. Şimdi dünyamız ve üzerindeki tüm varlıklar "yeni gün ışığı "nın enerjisiyle yıkanmaya başladı.

Öte yandan: Hermetik bilgiler bize "Yukarıda ne varsa, aşağıda da o vardır" der. Evren ve insan birbirlerine bu anlamada aynadır. Aralarındaki bu bağı ister bilgi, ister sezi yoluyla olsun zaman zaman hisseder ve her an bununla beraber yaşarız. Çünkü microkozmoz dediğimiz insan, makrokozmoz da denen, evrenin bir küçük kopyasıdır.

Yeni gün ışığının dünyayı sarıp sarmalamaya başlamasıyla beraber, eski olanın gidişi de söz konusudur. Etrafınıza bir göz attığınızda, bazılarımız kendi hayatlarında bazılarımız ise, çevresindeki yakınlarının yaşamlarında baharla berber hızlanan bir değişim sürecine girdiklerini fark edeceklerdir.

Kimimiz iş, kimimiz sağlık, kimiz aşk, bir kısmımızsa bu alanların bir çoğunda kışın bizi terk edişi ile kendini göstermeye başlayan ve biraz da sancılı bir dönemi deneyimlemektedirler.

Kışa aylarındaki donmuş toprağın ısınmaya başlayışı ile beraber, aylar boyunca gizli kalmış olan yaşam enerjisi şimdi tekrara doğayı döllemeye başlayacak.
Ve her döllemenin ardısıra yaşanacak hamilelik süreci ve akabinde gelecek olan bu döneme ait; tabiri caizse tam manasıyla olayın "tabiyatı gereği" yaşanacak bir çok "nevi şahsına münhasır" değişim ve gerilimler de pek tabidir.

Yeni ancak eskinin gidişiyle gelir. Baharın kışın bitimiyle başlaması gibi...
Mart ayı ise, bu anlamda en sancılı aydır. Bir çok yerde neredeyse kış ayı olarak kabul edilen Mart, bu geçişin en sancılıı dönemidir.

Bu nedenlede tıpkı doğada olduğu gibi, kendinizi bir gün harika, enerjik ve neredeyse içinize güneş doğmuşcasına çoşkulu hissederken... ertesi gün, nerden geldiğini anlayamadığınız yağmur bulutları yaşamınızı gölgeleyebilir.

Fakat dediğimi gibi, bu bereket ve bolluk ayı olan Mayıs ve Nisan için hazırlıktır. Bulutlar yağmur taşımalı, yağmur toprağı sulamalı ki böylelikle; ekilmiş yeni tohumları Nisan ve Mayıs aylarında rengaren çiçeklere ve ardısıra gelecek dönemlerde de meyvelere dönüşmeli.

Ve yine doğada hiç bir canlının döllenme sonrası sürecini yaşamadan hayata gözlerini açması mümkün değildir. Ama kısa, ama uzun bir hamilelik dönemi ve bu döneme has sıkıntılar yeni canlının vücüt bulması için gereklidir. Ve pek tabiki doğum zamanının yaklaşması ile sancılar da sıklaşacaktır....

Doğum ise bu sürecin en özel bölümüdür...
Tohumun çiçek açarken yaşadığı çatlama anındaki gerilimi, annenin bebeğini doğurmaya başladığında çektiği ızdırap ve kasılmalar, kozadan çıkacak tırılın kozayı delene kadar girdiği tüm o haller; dönüşümün işaretleridir..Ve hepsinde yaşanan bu durum, ortaktır.

Ve şimdi yaşamlarımıza Yeni Gün ışığını kabul etmeye başladığımız şu günler için küçük bir kaç öneri: Baharın yeni enerjisini kabule debilmek ve olabildiğince yumşak geçişlerle bunu yaşayabilmek için uygulamakta fayda göreceğiniz temizlik çalışmaları...

24-30 Mart arası bu temizlik çalışmaları için en uygun dönemdir. Temizlik çalışmalarına önce bedensel ardından, zihinsel sonra sırasıyla ruhsal temizlik olarak uygulamaya alabilirsiniz. Ve takibip eden günlerde de; eviniz, iş yeriniz ve ileşetişimde olduğunuz tüm canlılarla bu temizlenme ve arınma sürecini devam ettirebilirsiniz.

Öncelikle yeni misafiri kabul edebilmek adına ( Yeni Gün ışığı sembolizması adı altında yeni bir bakış açısı, yeni bir iş, yeni bir aşk yada yeni bir yaşam tarzına geçiş olabilir) bedenlerimizi bunun için uygun hale getirmeliyiz.

Bu genel manada arınma olarak adlandırdığımız detoks proramları yada, evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz taze ve organik gıdalardan oluşan ve tahıllarla desteklenmiş vejeteryan bir diet ile beslenme olabilir. Sauna, hamam vb. ile desteklenen bedensel arınma çalışmanız, baharı karşılamak adına faydalı olacaktır.

Zihinsel temizlik aşamasındaysa yapılmasını önerebileceğim; eskiye ait olanı geçmişte bırakma, tüm olanı "olmuş, yaşanmış ve bitmiş" olarak kabullenip, bir anlamda zihinsel olarak "helalleşme" neticesinde temizlenme çalışmasıdır.
Bu negatif düşünce enerjisinin tortularından arınmaya başlamak adına güzel bir adımdır.

Ruhsal temizlik aşamasına geçildiğindeyse; "bağışlama" veya "affetme" olarak adlandırdığımız imajinayon çalışmalarını öneririm: Var olmuş olan her şeyin bir ihtiyaca karşılık geldiğinin bilgisini hayataımıza alabilmek çok kolay varılabilecek bir aşama olmasada, buna atılacak ilk adımlar ruhsal olarak bunun talebi ile başlayacaktır.

Bir çok hermetik bilgi gibi, yılların kadim bilgeliğini taşıyan şu sözü burada hatırlatmakta fayda görüyorum: "Her şey olması gerektiği gibidir" . O halde ruhuzu bu bilgi ile yıkıyalım. Ve olanı, "olması gerektiği içindi"bilgisiyle giydirip aydınlıklara taşıyalım. Üstelik: Her ne , her kim, her ne için ve ne yapmış olursa olsun.

Ardı sıra yaşam mekanlarımız olan Ev ve İş yerlerimizde girişeceğimiz temizlik çalışmaları gelir: Ev ve iş yerlerimiz yaşam boyunca en fazla zamanımızı geçirdiğimiz mekanlardır. Bu mekanların enerji seviyelerini yükseltmek ve bu vesile ile taze ve yüksek frekanstaki enerjilere kapı açabilmek adına bu temizliğin yapılması önemlidir.

Bu çalışmaya ihtiyacınız olmayan ve kullanımadığımız eşyaların bu mekanlaradan kaldırılması ile başlanabilir. Hali hazırda enerji anlamında artık bağımızın kalmadığı fakat bir şekilde bu mekanları işgal eden eşyaların çıkarılması sonrasında da kalanların temizliğinin yapılması ve istenirse reiki ile uyumlanmış olan siz veya bir yakınız tarafından bu mekanların ruhsal temizliğininde yapılması uygun olabilir. Ve tabi ki bol bol taze hava ile özellikle sabahları ev ve iş yerlerimizi en az yarım saat kadar havalandırmanız eski ile yeninin yer değiştirmesi adına gereklidir.

İletişim temizliğinde ise; bu güne kadar yaşamınızda artık tam manasıyla yer işgal ettiğini farkında olduğunuz ancak, bir şekilde bağımlılık vb nedenlerle (zaaf vb) hayatınızdaki yerini değiştiremediğiniz kişilerin ruhsal boyutta enerji bağının kesilmesi için imajinasyon çalışması yapmanızı önerebilirim.

Ve halen var olduğu halde; iletişim zafiyeti yaşamakta olduğunuz... karşılıklı talep olmasına rağmen; iletişim kazalarıyla sakatlanmış iş, arkadaşılık, akraba, aile ve sevgili ilişkilerinizde böylelikle "Yeni Gün Işığı" enerjisinin desteği ve temizlenmiş "yeni siz" olarak; artık net,temiz ve kararlı bir adım atabilmek için hazır olabilirsiniz.

Tüm bunların ardından: Temizlenmiş bedeninde, berrak bir zihin ve daha hafif bir rusallıkla çevrelenmiş siz yeni enerjileri kendine çekmeye hazır olacaksıznız...

Her şey en yüKsek hayrımıza olsun....

Sevgi ve ışıkla,
Ayna

24.03.2007

 
Toplam blog
: 268
: 1969
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Var olan her oluş ve bozuluş hakkında gözlem, tahlil ve sonuca varma sürecindeki yolculuğumu, siz..