Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Bahar esintileri

Bahar esintileri
 

Gruba karşı ada'da


Guruba karşı oturup bir türkü tutturmuş Orhan Veli gibi.

Rüzgâr; denizin üzerinden sekip, yüzüme dokunuyor ve saçlarımın ucundan süzülerek adanın yükseklerine doğru esiyordu. Eserken de denizin ve baharın kokusunu genizlere dolduruyor.

İç karartıcı kışın ardından ne güzel geldi bu güneş ve sıcak hava. Kemiklerini ısıtıp içine içine işliyor sanki. İnsanın kanını delirtip coşturuyor. Bahar deli deli eserek geliyor haberiniz olsun.

Deniz ahenkli bir müzik gibi çırpınıyor kıyıya vurarak. Akşam vapuru düdük çalarak iskeleye yanaşıyor denizin müziğine eşlik ederek. Martılar ve kuşlar, vapur eşlik ederde biz nasıl etmeyelim bu müziğe diyerek aniden fırlayıp göklere, başlıyorlar müzikteki notalarını icraya. Aceleci çırpınışlarla uçmaya başladılar adanın etrafında. Düdüğün yarattığı korku çabuk geçti üzerlerinden. Dallara konup tek tek ötmeye başladılar yine.

Kıyıda oturup al gözüm seyreyle, al kulağım dinle ziyafeti diye bir denize bir kuşlara baktım adeta bir minnettarlık ile. Bir tebessüm hâkim oldu yanaklarımın ucunda ve gelip kondu köşelerine. O anda ne hır gür ne de geçim derdi kaldı beynimde. Sade ve sadece içimde uçuşan kelebekler ve bahar coşkusu vardı. Yakındır onların da bu dingin güzelliğe katılması.

Gazetecilerin söylediği bir söz var “köpeğin insanı ısırması değil ama insanın köpeği ısırması haber değeri taşır” diye. Nerden mi çıktı şimdi bu? Sahillerde erkekler oturup bir şeyler yer, içerler sohbete dalarlar bu artık o kadar olağan karşılanır ki haber değeri taşımaz. Kimse çevreyi rahatsız etmediği sürece de ilgilenmez onlarla. Bayanlar bunu yapana kadar ta ki. Ancak o zaman dikkati çekip haber değeri taşıyor. Yurdum insanının doğal olayı haber oluyor. Farklılık, başkalaşma olarak soyutluyor kendini. Adeta “Siz aykırısınız sizi resmetmek istiyorum” havasıyla yanımıza yaklaşıp soruyorlar. Gülümseyerek “sorun değil resim çekebilirsiniz” dedik tebessümle. Şu anda hiçbir şey neşemizi kaçıramaz diyerek derin bir nefesle baharı doldurdum içime. Nazım Hikmet’in“Yaşamak ne güzel şey” diyen hisleriyle.

Az kaldı Demirci Kawa ateşini ha yaktı ha yakacak müjdeli haberi vermek için.


 

 
Toplam blog
: 96
: 2224
Kayıt tarihi
: 13.06.06
 
 

Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..