Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bahar Geldi, Baş Ağrımız Arttı

Bahar Geldi, Baş Ağrımız Arttı
 

Bahar Baş Ağrısını Artırır


Baş Ağrısı Baharı Sevmez

Baş ağrıları ve migren bahar aylarında artar. Mevsim geçişleri bir çok hastalığın artmasına neden olur. Özellikle küme baş ağrısı bahar aylarında dönemsel ataklarını gerçekleştirir. Migren ise hava durumundan etkilenen bir hastalıktır. Lodos, basınçlı rüzgarlı havalar migren ağrısını tetikleyebilir. Rüzgar ve hava değişimleri kolayca hava akımlarında kalmamıza neden olarak gerilim baş ağrısını artırır.

Şikayetimizin olmaması, sağlıklı olmamız bedenin dengede olması ile sağlanabilen bir durumdur. Mevsim geçişi çevresel olarak dengenin bozulması anlamına gelir. Dengenin bozulması bedenin kontrol mekanizmasını zorlar ve ağrıyı yapan etkenler kontrol edilemez hale gelir. Böylece migren atakları artar, küme baş ağrısı dönemi başlar.

Mevsim geçişleri baş ağrısı ve migren ataklarının nedeni değildir. Bedendeki bozukluların dengelenmesini güçleştiren dış faktörlerdir. Bu durumda yapılabilecek en uygun yaklaşım bedendeki problemlerin üzerine gitmektir. Baharın gelişini değiştiremeyiz. Ayrıca bahar çok güzel bir dönemdir ve soğuk kıştan sonra -küme baş ağrımız olsa bile- gelmesini isteriz.

Küme baş ağrısı için atak dönemini beklemeden nedenleri çözdürmeyiz. Kaynağı dişlerimizdedir. Ağrılı dönem dışında da dişlerdeki problem devam eder. Sadece beden baskılayabilir. Atakları beklemeden Gökmen Yaklaşımı ile tedavi edilebilir.

Migren için çeşitli tetikleyici faktörler sayılır. Bunlardan kaçınılması öğütlenir. Yediğimize, içtiğimize dikkat etsek bile havadan kaçamayız. Aynı şekilde migren içinde ağrının nedeni bulunursa bahar bizim için keyifli gelecektir.

Bahar aylarında güneşli hafta sonlarında kendimizi açık havaya bırakırız. Akşama başımızda ağırlık, sersem gibi eve döneriz. Açık hava, bol oksijen çarptı diye düşünsek de doğru bir yorum değildir. Aslında hafif rüzgar, serinlik, boyun-ense kaslarımızda kasılmayı artırmıştır. Bu durum sonucunda baş ağrımız gelişir. Gerilim baş ağrısında şiddetli olmayan, ağrılık ve basınç tarzında baş ağrısı vardır. Açık havada çok rüzgarlı yerlerde oturmamak ve fular gibi bazı boynu koruyacak bir şeyler kullanmak yardımcı olacaktır. 

Baş ağrısı hakkında daha fazla bilgi için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/bas-agrisi/   Migren hakkında daha fazla bilgi için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ okuyabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..