Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bahar Güneşi ve Cildiniz

Bahar güneşi cildinize zarar vermesin

Bahar güneşinin bile cildinize ne kadar zarar verdiğinizi biliyor musunuz?

Karanlık kış günlerini geride bıraktık, güneşin yüzünü göstermeye ve kendini his  ettirmeye başlamasıyla birlikte kendimizi dışarı  atarak kış rehavetiniden biran kurtulmak isteriz.. Her yerin renga renk çiçekler ile yeşile büründüğü doğenın içinde olma isteği çoğalır hepimizde. Temiz havada yürüyüş yapmak, çay bahçelerinde, cafelerde oturup çayımızı, kahvemizi içerek günün tadını çıkarırız. Bahar aylarınnın keyfini içimize sindirirken ve hiç farkına varmadan baharın ilk güneş ışınları yüz cildimize, açık olan el, kol, omuz gibi bölgerimizde güneş yanıkları, güneş lekelerine hızlı şekilde neden olur. Özellikle bahar aylarında güneşin dikleştiği ancak ısının yükselmediği durumlarda bile güneşten korunmak gerekir. Bu güneş artık eski güneş değil bilindiği gibi. Güneşe karşı sere serpe oturmak, çimlere uzanmak keyif yapmak artık eski günlerde kaldı maalesef. Ozon tabakasının incelmesi, güneşin zararlı ışınlarının bize daha çok etki etmesi, güneş koruyucularımız olmadan güneşe direk maruz kalmak cilt lekelerine, cilt yanıklarına ve cilt kırışıklıklarına neden olduğuna dair bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Özellikle güneşin ilk ışınları bu bahar aylarında güneş koruyucularımızı çantamızdan ayırmamak, cilt bakımınız ve sağlığınız için çok önemli davranış olur.

Bahar aylarında güneş koruyucularımız kaç faktörlü olmalıdır

Bir çok günlük krem ve fondötenlerin içeriğinde en az 15 koruyucu faktörleri bulunur. Ama yinede güneşten çok fazla koruma faktörlerine sahip değildirler. Kış aylarında yeterli olabilirler ama bahar ve yaz güneşinde kafi derecede koruyucu faktörüne sahip değildirler. Günlük kullanım için en az SPF 30+ olmalıdır en ideali tabii ki su bazlı sun guard fluid LS 50 olanıdır. Ürünün cildi güneş hasarlarına karşı koruyabilme yeteneğini gösterir özellikle UVB'ye karşı.

Güneş koruyucularını ne zaman ve nasıl kullanmalıyız

Günlük yaşamımızda: Zamanınızın büyük çoğunluğu arabanın içinde, ofisinizdeki pencere kenarında veya dışarıda geçiriyorsanız mutlaka güneş koruyucu kullanmanız gerekiyor.

Nasıl kullanmalıyız: Sabahları cildinizi temizledikten sonra günlük nemlendiriciyi sürün, evden çıkmadan 5- 10 dakika önce güneş koruyucunuzu özellikle güneşe direk maruz kalan yüz, boyun ve dekolte ye kadar sürün hatta el ve kollarınıza sürebilirsiniz. Makyaj yapan bayanlar, güneş koruyucu üzerine rahatlıkla makyaj yapabilirler yani fondöten, allık kullanabilirsiniz. Böylece cildinizi güneş ışınlarının size vereceği hasarlara ( leke, kızarıklık ve cilt yaşlanması ) na karşı korumuş olursunuz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..