Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bahar mı geldi ?

Bahar mı geldi ?
 

Ume agacinin cicegi


Subatin besi. Benim icin donem sonu sinavi bitti. Bu hafta icinde universitelerde donem sonu sinavlari bitecek ve ogrenciler bahar tatiline girecekler. Orta okul ve liseler ve ilkokullar iicn bu donem marta kadar uzar. Ancak lise mezuniyet torenleri bu ay icinde tamamlanir..

Kuzeyde kar yagisi var. Yasadigimiz yerde yagmur. Gcen hafta bir ara serpistirdi kar. Cocuklar cilgik cigliga idi. Arabalarin uzerinde birikenleri alip kartopu oynamislar. Simdilik gordugumuz kar o kadar. Soguklar hala devam ediyor ama biraz once bahcedeki yaban erigi (UME) agacina baktim. Bugun biraz isinan havaya aldanip acmislar. bir cok tomurcuk ta misir tanesi gibi patlamaya hazir. Yarin bir gun onlar da acar. O agacin meyvesi yenmiyor ama alkollu ve sekerli suda bir sure bekletilince burada UMESHU denilen bir icki oluyor. Erigi o zaman yiyebiliyoruz.

Bahar hayatin yeniden baslangici gibi sanki. O nedenle burada okul yili nisanayinda baslar. Bahar icinizi sevincle doldurur mu ? Benim en sevdigim mevsimdir. Yerden fiskiran bitkiler. Ucan tanelerin, cicek tozlarinin taslar arasinda ornegin bir menekse olarak ciktigi gormek ne zevkli.

Hele artik kurudu dedigim dere otlari fiskirircasina bahcede boy gosterince, naneler Genis bir alana yayilip yururken bile dokundugunuzda mis gibi kokuyu duyunca bir cok seyi unutuyorsunuz.

Gecen yil yeni tur nergisler ekmistim onlar nasil boy gosterecek acaba ?

Yurtta da bahar geldi mi ? Mart kapidan baktiracak mi dersiniz ?

Gunleriniz bahar sicakligi ve guzelligi ile gecsin. Sevgiler Japonya' dan.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..