Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Bahar Severlerin İlkbaharda Gezmesi Gereken Üç Güzel Şehir

Sıcaklar bastırmadan yeni yerler keşfetmek istiyorsanız Nisan ve Mayıs ayları tatile çıkmak için en doğru zaman. Bahar tatili için karar verdiyseniz İlkbaharda gezilecek yerleri ve yapılan aktiviteleri öğrenebileceğimiz kısa yazımıza göz atabilirsiniz.
 
Atina
Yunanistan’ın başkenti olan bu nadide güzellikteki şehir gerek manzarasıyla gerekse insana ilham veren o güzel atmosferiyle insanın içini sıcacık yapıyor. Bir kitap üzerinde çalışıyor ve ilham gelmiyorsa sizin ilk durağınız Atina olmalıdır. ‘’Neden ?’’ dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü zamanında bu şehir bir çok filozof ve şaire ilham vermiştir peki o ilhamı alacak bir sonraki kişi niye siz olmayasınız.
 
Vancouver
Kanada’nın en büyük üçüncü metropolü olan bu şehir aslında günümüzde imkansız gibi görünen bir şeyi başarıyor. Bir metropole göre yeşil ve temiz. Günümüz şehirleri sanayinin, çöplerin ve arabalardan çıkan gazların etkisiyle temizlikten ve doğadan bir hayli uzak. İşte Vancouver bu şehirlerden kendini ayırmış ve yeşilliği, güzelliği dillerden dillere yayılmış olan bir diğer nadide güzellik. 365 günün neredeyse 250 gününde yağış alan bu şehir, Salish Denizi ile iç içedir. Kafasını dinlemek isterken aynı zamanda aksiyon, bilgi ve macera arayan insanların mutlaka gitmesi gereken bir şehir Vancouver. Queen Elizabeth Park’ta kafasını dinlerken, Groyse Mountain Skyride’da adrenalini damarlarında hissedebilmenin hazzıyla mükkemmel bir tatil geçirebilir insan.
 
Tokyo
İlkbahar denilince kimin aklına açan çiçekler, cıvıldayan kuşlar gelmez ki ? İlkbaharda Mart sonu ve Nisan ortasında ki 2-3 haftalık döneme ‘’Sakura Zamanı’’ deniliyor. Kiraz ağaçlarının bu kısacak zamanda açan beyaz ve pembe çiçekleri yol boyunca uzanan ve tepenizde uçuşan kiraz yapraklarını hayal ettiniz mi ? Fuji Dağı’nın nefes kesen manzarası ve kiraz ağaçlarının uçuşan çiçekleri arasında ilkbahar tatilinizde Tokyo’ya gitmek sizin için en güzel deneyimlerden birisi olabilir
 
 
Toplam blog
: 5
: 86
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça; insanlık için, toplum için emek harcanması gerektiği..