Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Nisan '16

 
Kategori
Beslenme
 

Bahar yorgunluğunu yenmenin yolu

Bahar yorgunluğunu yenmenin yolu
 

Bahar yorgunluğu besinlerle yenilebiliyor.

Yorgunluğun giderilmesine katkısı yüksek bir besin mevcut.

O besin ki, en zengin C vitamini kaynağı olarak bilinen portakaldan dahi 60 kat daha fazla C vitamini içermekte...

O mucize besin tabii ki "kuşburnu".


Üstelik barındırdığı vitamin zannedildiği gibi demlendiğinde uçmuyor.

Kuşburnunun yorgunluğa etkisi sadece yüksek C vitamini içeriğiyle sınırlı da değil...

Bu meyve aynı zamanda yüksek miktarda bioflavonoidler içeriyor.

Bunlar, vücudu güçlü tutan maddeler olarak solunumdan sindirime kadar birçok sistemde önemli görevleri bulunan enzimlerin çalışmasını düzenliyor ve damar sağlığı için önemli sayılıyor.

Ayrıca bahar yorgunluğu görülen kişilerde kan dolaşımının canlandırılması, kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlayan en önemli etkenler arasında görülüyor.

Demek ki ne yapıyoruz?..

Yorgunluğa karşı kuşburnu çayı hazırlıyoruz:

Kurutulmuş ya da taze kuşburnunu demlemeden hemen önce küçük parçalara ayırın...

Ne kadar minik parçalanırsa içerisindeki aktif madde miktarının o kadar arttığını unutmayın...

Porselen bir demlikte, çay demler gibi demleyin...

Bekledikçe çayın kıvamı koyulaşacak, rengi pembeleşecektir...

Lâkin içeriğinin korunması açısından birkaç saat içerisinde tüketilmesi yerinde olur...

Yapılan araştırmalara göre, en yüksek C vitamini içeriğine demleme suyunun 6 saat süre ile 60 derecede tutulmasıyla ulaşıldığı belirtiliyor...

Bu nedenle, tam kaynar olmayan sıcaklıkta uzun müddet tutulması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..