Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
4954
 

Baharatlı tavuk sote

Baharatlı  tavuk sote
 

Hafif yemekler hem leziz, hem de sağlıklı nasıl olur? diyorsanız, bu tarif sizi memnun edebilir. Üstelik kalorisi de az. Tek yapacağınız evinizde ne malzemeler bulunduğunu düşünmek. Çok uğraş verici gibi gözükse de, yaparken son derece kolay olduğunu göreceksiniz

Malzeme:
300 gr Diet kuşbaşı tavuk göğsü
4-5 orta boy kültür mantarı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet kırmızı çarliston biber
1 adet Yeşil çarliston biber
1 Adet Sarı çarliston biber
1 küçük boy kırmızı veya beyaz soğan
Yarım çay kaşığı toz kimyon
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Bir tutam safran
Yarım fincan limon suyu

Toplam süre 35 dk
4 Kişiliktir

Yapılışı:

Mantarlar yıkanır, sapları çıkartılır. Dörde bölerek, limonlu su içinde bekletilir..Çarliston biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır.Kırmızı soğanı da kabuklarını çıkardıktan sonra biberler ve soğan ince ince piyazlık doğranır
Hafif ateşe Vog tava konur (vog tavanız yoksa, derin teflon da olur)

Mantarlar limonlu sudan çıkarılıp yıkanıp süzülür, soğan ve bibelerle birlikte tavaya aktarılır. Karışım suyunu salarken, kuşbaşı tavuk ilave edilir. Yavaş yavaş, tavayı sallayarak karışım altüst edilir. Ateş ilk 3-5 dk sonra açılır. Su biraz çekince, soya sosu ilave edilir.

Tavayı sürekli olarak sallayarak ve malzemeleri hafif zıplatarak (omlet yapar gibi)pişirmeye devam edilir. Mantar ve biber ve soğanlar, közlenmiş gibi pişip tavuklar da beyazlığı hafif renklenince; Zencefil, sarımsak tozu, safran, kimyon ilave edilir. Bir kez daha sarsarak, ateş kapatılır

Öneriler:

Zencefil ve soya sosu tuz yerine geçtiğinden tuz ilave etmeyiniz.Zencefili ölçüsünden fazla ilave derseniz, acı biber yerine geçer.Arzu eden beyaz toz biber, köri, gibi baharatlarda ilave edebilir.

Soğan sevmeyenler, ilave etmeyebilir. Vog tavada olması lezzetini arttır .

Karışımda kaşık kullanılmaması önerilir. Biber sevmiyorsanız, kabak, havuç ile de yapabilirsiniz Yaratıcılık yönünüzü kullanarak başka sebzeleri de deneyebilirsiniz.Çabuk yumuşamayan sebzeleri ise buharda haşlayarak ilave edebilirsiniz.

Kabuklu tam pirinçle yapılmış pilavla veya tek başına servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun .

Tarifin bonusu:

Yemekten sonra, siyah çay içmeyi seviyorsanız, demliğinize aktardan alacağınız, bir adet çekirdek kakule ilave ederek demleyiniz .İçindeki zararlı maddelerin etkisini azaltan bir tohumdur. Çayın tadını bozmaz ve çok belirsiz bir aromatik kokusu vardır.

Sağlıkla kalın.

resim: lezize.blogspot. com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 113
Toplam yorum
: 183
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 5130
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster