- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Baharatlı domates sosunda mezgit nasıl yapılır
1 kilogram fileto edilmiş olan mezgit balığını soğuk suda güzelce yıkayınız, Önce süzgeçte süzüp sonra kağıt bezle kurulayınız ve bir kenara koyunuz. 1 adet orta boy Soğanı ve 6 diş sarımsağı soyup ince ince doğrayınız. 3 adet kerevizi ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayınız. 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kerevizi biraz kavurunuz. 6 adet Domatesin kabuklarını soyunuz ve 12 ' ye bölerek ekleyiniz. 400 gram Balık yağının yarısını içine dökünüz. 3 dal kekik, 2 dal biberiyeyi yıkayınız ve birbirlerine bağlayarak sosun içine yerleştiriniz. 25 dakika boyunca arada bir karıştırarak düşük ısıda(100 derecede) kaynatınız. Kekik ve biberiyeyi çıkarınız ve kalan balık yağını da tavaya döküp balığı da yerleştiriniz. Tuz, karabiberide ilave edip 10 dakika pişiriniz. Ardından geniş bir tabakta servis yapınız. Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın..
Not: Her zaman olduğu gibi bez eldiven kullanınız
Tavanın sapını duvara doğru tutunuz
Balığı kağıt havluda kurulamaktaki amaç suyun kızgın yağ içerisinde sıçramasını önlemek içindir.