Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Baharatlı domates sosunda mezgit nasıl yapılır

1 kilogram fileto edilmiş olan mezgit balığını soğuk suda güzelce yıkayınız, Önce süzgeçte süzüp sonra kağıt bezle kurulayınız ve bir kenara koyunuz. 1 adet orta boy Soğanı ve 6 diş sarımsağı soyup ince ince doğrayınız. 3 adet kerevizi ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayınız. 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve kerevizi biraz kavurunuz. 6 adet Domatesin kabuklarını soyunuz ve 12 ' ye bölerek ekleyiniz. 400 gram Balık yağının yarısını içine dökünüz. 3 dal kekik, 2 dal biberiyeyi yıkayınız ve birbirlerine bağlayarak sosun içine yerleştiriniz. 25 dakika boyunca arada bir karıştırarak düşük ısıda(100 derecede) kaynatınız. Kekik ve biberiyeyi çıkarınız ve kalan balık yağını da tavaya döküp balığı da yerleştiriniz. Tuz, karabiberide ilave edip 10 dakika pişiriniz. Ardından geniş bir tabakta servis yapınız. Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın..

Not: Her zaman olduğu gibi bez eldiven kullanınız
Tavanın sapını duvara doğru tutunuz
Balığı kağıt havluda kurulamaktaki amaç suyun kızgın yağ içerisinde sıçramasını önlemek içindir.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..