Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '10

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Baharda iki gökyüzü...

Baharda iki gökyüzü...
 

Bahar ve gökyüzü...


Bir gökyüzü var başımızı kaldırınca görmeye alıştığımız, ve bir gökyüzü daha var, içimizde; göremediğimiz, ama varlığını hissettiğimiz, ruhumuza yüzümüze yansıyan.

Her gün, yaşadığımız mavi gökyüzü altında, baharla birlikte toprak yavaştan ısınır, ağaçlara su yürüyünce doğa canlanır. Tomurcukların patladığı ağaçlarda renk renk çiçekler açar, her yer mis gibi kokar, neşe içinde ötüşen kuşlar daldan dala konar. Dağlardan vadiye doğru serin bir rüzgar esintisi ile tarlalarda başaklar dalgalanır. Ağaçlarda, yaprakların hışırtısı derelerin şırıltısına karışır. Bütün bunlar ve çok daha fazlası; pırıl pırıl güneşin ısıttığı, küçük pembe beyaz bulutların resmigeçit yaptığı masmavi bir gökyüzü altında yaşanır. Bahar bu gelen, doğayla birlikte ruhumuzu da coşturan, canlandıran bahar.

Ya içimizdeki gökyüzü? Orada da gökyüzü masmavi ve parlak mı, kuş seslerini duyabiliyor muyuz? Çiçeklerin kokusunu, ağaçların hışırtısını, derelerin şırıltısını duyabiliyor muyuz? İçimizdeki gökyüzüne de bahar geldi mi? Doğayı ayağa kaldıran bahar, bizim de ruhumuzu sarıp sarmalayıp yaşama sevincimizi kamçıladı mı?

Baharın her gelişi, tabiatın canlanması coşması tek kelime ile büyüleyici, hatta muhteşem olur. Bu coşku karşısında insan, hafif, tatlı bir yorgunluk hisseder önceleri. Oysa bu durum, ruhun büyük uyanışının habercisidir; tatlı bir sarhoşluk halinden sonra doğaya ayak uyduracak ve içimiz kıpır kıpır olacaktır. Her bahar, her şeye yeni bir ruhla ve yeniden başlamanın müjdecisidir aslında. İçindeki gökyüzünde baharı hisseden, yaşayan herkes doğadaki muhteşem değişime ayak uyduracak ve onunla bütünleşecektir.

Var oluşun bu büyük armağanını özlemle ve sevinçle karşılamaya onu özümsemeye hazırlanın; saçlarından yakalayın baharı ve bırakmayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..