Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '18

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Baharda Paris'te Olmak

Merhaba sevgili dostlar, dilerim her biriniz iyisinizdir? Bu gün sizinle son Paris seyehatimden izlenimlerimi paylaşmak istedim. Son zamanlarda gidenler varsa onlarda tanıdık hisler bulacaklar bu yazımda.

Öncelikle Athina aktarmalı olarak Paris'e gittik. Sabah 03.00 te başlayan seyehatımız Athina'da 5 saat oyalanıp 3 saat daha ilave ettikten sonra öğleden sonra Paris saati ile 15.30 da bitti, ancak oradaki eve varmamız 17.00 yi buldu. Yani 15 saatte Paris'e gelebildik. Bir çocuk ve İki yaşlı yol arkadaşım olduğunu düşünürsek onların nasıl yorulduğunu anlamış olursunuz, ben de tabi.

Bizim seyehatimiz Paris'teki toplu taşıma grevlerine denk geldi, oysa ki en hızlı ulaşım şekli toplu taşıma kullanmak Paris'te. Yine de greve mola verdikleri her günde uzaktaki yerlere gittik ve grev olan günlerde ise yakın çevreyi dolaştık. Dikkatimi çeken en önemli ayrıntılardan birisi şehirdeki güvenlik önlemlerinin ne kadar çok artırıldığı oldu. Eskiden elimizi kolumuzu sallayarak girdiğimiz yerlerde artık tek tek aranarak giriş yapılabiliyor. Terör saldırıları herkesin psikolojini etkilemiş ve güvenlik önlemlerini de çok artırmış. Tarihi ve turistik yerlerde güvenlik taraması çok geliştirilmiş ve detaylandırılmış.

Tarihi dokusunu koruduğu için çok güzel bir şehir, ancak sadece tursitik yerlerde dolaşırsanız eğer sadece herkesin gördüğü yerleri görürsünüz. Bizim şansımız orada oturan akrabalarımızdan dolayı, turist gib değilde yerlileri gibi dolaşabilmemiz. Yani bir çoklarınızın girmediği sokaklara, mağazalara, gerçek parisle yüz yüze geliyoruz.

Bu son seyehatimiz de özellikle, yaşayanları biraz daha yorgun, üzgün, umutsuz gördük. Pahalılık en süt seviye de idi. Tüm toplu taşımalarda asık suratlarla yolculuklar yapılmakta idi. Medeni bir şehir olduğunu söyleyemem, çılgın bir temizlik yapılıyor olsa da hala pis sokaklar görebilirsiniz? Toplu taşımada dilenen çingene çocuklar. Gösterilere katıldıklarında her yeri kırıp döken durdurulamazmış gibi görünen liseli gençler.

Pariste parisli bulmak çok kolay değil. En neşeli hattım Disneyland turumuz du. Orada bile okadar çok orta doğulu turist vardı ki  her zaman görmeye alıştığım ip gibi sıralar karışıyordu. Paris en çok kuyrukta beklediğim şehirdir Avrupada. Hiç rahatsızlık duymam ip gibidir o kuyruk, geriden gelip öne geçen olmaz avrupalı ise. O sıralar çok hızlı erir ve her şeyden güzelce faydalanırsınız kalabalıkta bile olsanız. Bu sefer karışıktı biraz şehrin turistik çehresi değişmişti. Her insanın her yere ulaşım hakkı olmalı kesinlikle ama keşke oldukları ortama uyum sağlayabilseler.

Seviyorum parisi ben. Gerçi doğduğum şehri hiç bir yere değişmem ancak, sevdiğim şehirlerden birisi Paris, demokrasinin, diplomasinin en geliştiği avrupa şehirlerinden birisi. Yemek alışkanlıkları hayli farklı bizden. Fransız mutfağında en sevdiğim kısım peynirleri ve şarapları. Denemeniz gerekli kendi favorinizi bulmak için çeşit çok. Bizde son günler de kur da çok hızlı bir yükseliş var bu günlerde, ora da da euro olarak fiyatlar yükselmiş durumda. Eskiden gittiğim seferlerde fiyatlarda çok küçük sentlik artışlar olurdu, şimdi 1 yada 2 euroluk farklar olmuş en az. Kiralarda artış olmu, toplu taşıam bedellerinde. O kadar çok göçmen varki, gerçek fransızlar arada kayboluyor bazen. Çok diplomatikler, size karşı ne düşündüklerini kestiremeye bilirsiniz. Bir eliyle size gül uzatıp gülümseye bilir , diğer elinde gerçek hisleri ne ise onu taşıyordur arkasında, hep tetikte ve dikkatli olmanız gerekir.

Kozmetikte de tam bir cennet, tüm bayan arkadaşlarım ne demek istediğimi çok iyi biliyor. Hem estetik, hem sağlık düşünülmüştür bir çok üründe. Şimdilik bu kadar paylaşacaklarım, yorum larınızı yazarsanız çok memnun olurum. Daha sonra detaylandıracağım gezimle ilgili notlarımı. 

Sağlıkla, mutlulukla kalın.

 

 
Toplam blog
: 3
: 134
Kayıt tarihi
: 09.02.18
 
 

Merhaba, aynı coğrafyada doğup büyüdüğümüz için kendimi şanslı hissediyorum, çünki İzmir çok güze..