Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

20 Şubat '21

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Baharı Beklerken

CEMRELER DÜŞERKEN ISITMALI YÜREKLERİ...

HAYDİ HAYIRLISI, HAYIR VE BEREKETLE DÜŞSÜN CEMRELER...

Cemre Arapça bir sözcüktür, korlaşmış ateş anlamına gelir. Güneş ışınlarının etkisinin daha fazlalaşacağı günlerin başlangıcıdır. Baharın müjdecisi bilinen cemreler düşünce hava, su ve toprak sırayla ısınmaya başlar ve kış uykusundan uyanan baharın ayak sesleri duyulmaya başlar.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemre havaya dün düştü ya da bugün düşüyor. Kıştan sonra havaların ısınmasını temsil eden cemrenin ilki 19-20 Şubat’ta havaya düşer, ilk cemreden sonra yani 27 Şubat’ta 2.cemre suya düşecek ve suları ısıtacak. Son cemre ise 6 Mart’ta toprağa düşecek ve kır çiçekleriyle baharı müjdeleyecek.

Haydi Hayırlısı

BAHAR GELİYOR, ÇİÇEKLER UYANIYOR ŞÜKÜRLER OLSUN.

PENCERELERİNİZİ AÇIN ÇİÇEKLERİN KOKUSUNU ODANIZA SAÇIN.

Neşe pınarı, renk çümbüşü bahar geliyor. Kuşlar coşkuyla ötüşüyor, arada bir hafif öfkeli fırtına çıkıyor, sanki her biri baharı müjdeliyor. Kışı geçirdik bitti. Baharın eli kulağında, yağmurlu mevsim ilkbaharın adım sesleri duyuluyor. İnşallah yağmur bol yağar, insana, bitkiye ve hiç bir canlıya zarar vermeden yağar. Sonrasında barajlarımız dolar, su sıkıntısı çekmeyiz. Kaçma yağmurdan zarafet içinde ıslan, sen yağmura yakalandığında kendini şanslı bil. yağmur iç hururu verir, ruhumuzu dinlendirir. Toprağı bereketlendirir.

Kiraz çiçekleri sanki açmaya durdu. Yok daha vakit çok var, sanki sözlerim hayalimden döküldü. Kiraz çiçekleri Mayıs gibi açar, etrafa pembe rengini saçar. Kışın çıplak kalmış ağaçlar yeşillendi şimdiden,,, Refüşlerde, kaldırım kenarlarında salınıyorlar, adeta  bahar haberleriyle röportaj yapıyorlar.

GÖRÜLDÜĞÜN KADAR GÜZELSİN BU HAYATTA

Hayat her zaman bol güneşli değil, yağmurlu, rüzgarlıda olur, ama şimdiden sonrası yağan kalmaz, doğan donup ölmez.

Sen mutlu, ben mutlu, baksanıza çevrenize çocuklar çok mutlu. Kelebekler sağda solda uçuşuyorlar.  Sinekler, böcekler, viızıldayan arılar, yaprakları öpen çiğ damlaları, güneşle canlanan, tabiata yayılan gül kokuları, zambaklar, nergisler, sümbüller, daha neler neler, hepsi de baharın güzellikleri...her bir canlıda tatlı buluşmalar. Kedilerde, köpeklerde sevinç boğuşmaları, artık evleri olmasa da gam değil, sokaklar olur  yuvaları...

Mutluyum. Mutlusunuz, çünkü bugünde varız, varsınız çok şükür. Koyu kırmızı, açık pembe, kar beyazı, yeşil, mor, sarı, mavi her bir renk capcanlı etrafımızda, güneşin bağrında bizim kendilerini farketmemizi bekliyorlar. Rüzgar gitti, fırtına dindi. Soğuklar soldu, güneşi gören tüm üşütücüler birden yok oldu. güle Güle kış seni de seviyoruz. Seneye tüm heybetinle yine gel diliyoruz. Umarız bizde oluruz seneye, seninle yaşarken yaza özlem duyarız.

Allah'ın lütfu bu güzelliklerin farkına varmamız ve her mevsimin her halinden doya doya yararlanmamız dileğiyle, sağlıkla inşallah...

Baharda da, kışta da, yazda da, her mevsim yaşamak çok güzel, hele bir de sağlıklıysa bedenler, hayata bedel ödemeden yaşamak çok güzel. Hayatta çekilmez olan bu yaşama ayak uyduramayan egosu yüksek insanlardır. Kalbi fesat, durmadan fitne üreten, can sıkmaktan zevk alan kişilerdir. Velhasıl katlanılmaz, dayanılmaz olan, insanı huzursuz eden, yaşam değil, insanlardır. Dileğim odur ki yüreklere de cemreler düşsün, ısıtsın. İnsanları birbirine iyilikte kaynaştırsın…

Ayfer AYTAÇ

Ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..