Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Baharla saklambaç oynayanlar

Baharla saklambaç oynayanlar
 

baharla saklambaç oynanan herhangi bir yer


Ankara bugün de sisle dans ediyor. Yağmura aldanmayın sakın, bahar peşi sıra arkasında.

Baharla saklambaç oynanır mı?

Bilmeyenlere hemen söyleyelim. Oynanır, pek de güzel olur. Yeter ki yüreğinizdeki ateşi söndürmesin yağmur. Saklambaç da oynanır. Körebe de.

Nedir bu içinizdeki telaş? AŞK, SEVGİ, MUTLULUK, HUZUR, GÜVEN, AİT OLMAK, BİRLİKTELİK, BİR AN BİR ÖMÜR ........

Alışveriş merkezindeyim. Şöyle bir etrafa bakıyorum da ne çok saklambaç oyununu seven varmış? Girişte bir telaş, bir telaş. Özenle yapılmış saçlar, jilet gibi ütülenmiş pantolonlar, renkli ayakkabılar. Belli, Onun için süslenilmiş. Beğenecek mi dersiniz? Gözü kalabalık insan selinin arasında. Trafiğe mi takıldı acaba? Geç kalır mı?

Ne çok sevdalı kalp, bir “-alo ”sözü için saatlerce gözü telefonda olanlar. Yıllar geçtikçe külleneceğine daha da coşkuyla yanan bedenler, varlığında yeniden hayat bulanlar. Ona her gün yeniden âşık olabilmesi için, yeni bir neden verenler. Onsuz yarım kalanlar. Sıcacık insan eli. Bir bakışla anlatılan duygular. Hiç söylenmemiş sözler, saatlerce konuşan gözler. Elleri paketlerle dolu olduğu halde, hala bir kenarından da sevdiğine sımsıkı kenetlenmiş parmaklar, çocuk sesleri, meraklı koşuşturmacalar. Yorgun ama mutlu yüzler. Yüzünü saran her çizgide, ona ait bir şey olan ve bunu gururla taşıyanlar. Ürkek tebessümler, kocaman kahkahalar. Sımsıkı sarılıp, içine sokacaklar, özenle taşınan pusetler. Ardı ardına isteklere rağmen hala gülümsemeyi başaranlar. Bir pasta dilimine iki çatal, bir sigaraya iki nefes. Bir gülüş, dünyaya bedel.

Görüyorum sizi; Yağmura inat, baharla saklambaç oynayanlar. Gülümseyerek izliyorum. Geçtiği her sokağa düş dağıtan periler. Mutlu ilişkiler, yüreği tutuklu kalmış sevdalar. Hepinize teşekkür ederim.

Baharla saklambaç oynandığını ve bu oyunun da, çok keyifli olduğunu bir kez daha gösterdiğiniz için.

Sıra bende 20, 19, 18, 17…..3, 2, 1 önüm arkam sağım solum saklanmayan ebe sobe.

 
Toplam blog
: 54
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

1975 doğumlu tipik bir terazi.. Kimine göre bu yıllara bir sürü şey sığdırmış biri; kimine göre..