Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

19 Mayıs '21

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bahçe Aletleri

Bahçe Aletleri

Merhabalar! bahçe aletleri nelerdir?, hangi bahçe aletleri hangi bahçe işi için gereklidir?, bahçe aletleri alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?.....gibi soruların cevaplarını öğrenmek ister misiniz?. O zaman bu yazı tam size göre!.

Bahçe aletleri; bahçenizdeki canlı ve cansız tüm elemanlarının bakımını, düzenlemesini yapmak için kullanılan aletlerin hepsine bahçe aletleri denir. Tırmık, testere, el arabası, çapa, makas, ot sökücü, hortum,havalandırma aleti, çim biçme makineleri,toprak havalandırma makineleri, sulama iblikleri,ilaçlama motorları ilaçlama pompaları,bahçe kovaları, el arabası……..sadece bunlardan birkaçı.

Unutmayın bahçe aletlerini; bahçenizin büyüklüğüne, bahçe içindeki tüm elemanlarının miktarına göre temin edin. Gereksiz yere bahçe aletleri almayın. Gereksiz bahçe aleti temin etmek hem maddi zarar hem fazla yer kaplamasına neden olur.

Bahçenizde meyve ağaçları ve sebzeliğiniz var ise mutlaka bahçenizde ilaçlama pompası, tohum-fide ekici, eldiven, budama makası, havalandırma aletleri, tırmık, kürek, el arabası gibi bahçe aletleri bulundurun.

Bahçenizde budamaya elverişli bitkileriniz ağırlıkta var ise çit budama makası, budama testeresi, el makası, tırmık, havalandırma aleti, ilaçlama pompası gibi aletler bulundurun.

Bahçeniz çim ağırlıkta ise çim biçme motoru, çim biçme bıçakları, havalandırma aletleri, çöp kovaları, çim ilaçlama pompaları, çim tohum serpme makinesi, çim sulama hortumu-çim sulama sistemi gibi aletler bulundurun.

Bahçeniz çicek ağırlıkta ise mutlaka havalandırma aletleri, tohum-fide ekim aletleri, tırmık, çapa, kürek, ilaçlama pompası, sulama ibikleri, el arabası gibi aletler bulundurun.

Hangi bahçe aletiniz olursa olsun mutlaka kullanımdan sonra temizliğini ihmal etmeyin. Hem bitkiler arası hastalık taşınmasını engellersiniz hem kullanım uzun süreliğini artırırsınız. Bitkilerinizi budadıktan sonra bıçak kısımlarını temiz bir bez yardımı ile silin. Tüm bahçe aletlerinin yılda bir veya iki defada olsa bakımını yapın. Temizliğini, cilasını ve değişimlerini gerçekleştirin.

Bahçenizin yine büyüklüğüne göre bahçe aletlerini saklayacağını bahçe alet deposu sağlayın. İhtiyaç halinde istediğiniz malzemenin kolaylıkla ulaşırsınız hem de uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Güneş, yağmur, kar gibi hava koşulları bahçe aletlerini zamanla yıpratır.

Bahçeniz için kullanacağınız aletleri alırken; yetkiliden sağlamlığını, kullanım amacını ve sizin kullanış durumunuzu sorun, belirtin. Bu durum sizin seçiminizde maddi ve fonksiyonel anlamda doğru yaklaşım olacaktır.

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN.

HAYDİ YAZIN BİR SONRAKİ YAZI NE OLSUN? https://www.instagram.com/tasozdemirozlem

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..