Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

19 Mayıs '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Bahçe Mobilyası

Bahçe Mobilyası

Yaz mevsimi yaklaşıyor. Yazın tadı yemyeşil çimler üzerinde rengarek çiçekler arasında mis kokular eşliğinde harika bir bahçe ile çıkar. Hoş sohbetler, şen kahkahalar, gülen yüzler, mutlu saatler….. yaz bahçelerinin olmazsa olmazlarıdır. Yaz bahçelerinde bitkilerin bakımlı olmasının yanında bahçe mobilyasıda önemli bir yere sahiptir. Bahçe mobilyası bahçe keyfinizi çıkarmada önemli bir yere sahiptir. Tam da bu noktada bahçe mobilyanız yoksa ve almak istiyorsanız birkaç önemli maddelere dikkat etmeniz gerekiyor. Peki bu önemli maddeler nelerdir? Haydi gelin hep birlikte bahçe mobilyası alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini gözden geçirelim.

Bahçe mobilyaları; yaz sıcaklarına ve nemine dayanıklı olmalıdır.

Kullanacağınız bahçe mobilyanın hangi dokuda olacağına karar verin. Mobilyanız tik(teak) ağaç, sentetik rattan, aliminyum, paslanmaz çelik, plastik….gibi birçok seçeneğiniz bulunmaktadır.

Temizliği kolay yapılmalıdır. Bakımı sizi zorlayacak türden olmamalıdır.

Mobilyada kullanılan minderler kumaşlar güneşin sıcaklığa dayanıklı olmalıdır. Aşınma ve yıpranmalara karşı bakımı yapılabilinir türden kumaşlar tercih edin.

Minderler mobilyanıza uygun, temizliği rahat olan, yıkanılabilinir ve taşınabilinir olmalıdır.

Seçtiğiniz mobilyaların renkleri bahçenize uyumlu olmalıdır. Uyumu yakalamayan mobilya rengi her zaman göz yorar.

Salıncaklı bahçe mobilyalarını almayı düşünüyorsanız; salıncakların kaç kişilik olduğunu, sağlamlığını ve taşıma kapasitesini yetkili kişiden öğrenin.

Bahçe büyüklüğünüze göre mobilya ebatları paralel olmalıdır. Büyük bahçelere istediğiniz genişlikte ve hacimde mobilyalar seçerken küçük bahçelerinize daha küçük mobilyalardan kullanılmalıdır.

Bahçe mobilyanızın birçok form arasından tercih yapabilirsiniz. Bu anlamda bahçe malzemeleri, bahçe mobilyaları satan yerler sizin için geniş bir yelpaze sunar.

Bahçe mobilyalarınızı tamamlayacak küçük aydınlatma aksesuarlarını, şemsiyelerini, masa-sehpa ve servis araçlarını da almayı unutmayın.

Seçimlerini yaptıktan sonra bahçede nereye konumlayabileceğinize dikkat edin. Evinizden kolay ulaşılabilirlik olmalı, manzaraya hakim olmalı, hafif gölgeli alanlarda olmalıdır.

SİMDİDEN KOLAY GELSİN…..

ÖZLEMÖZDEMİR TAŞ////YÜKSEK PEYZAJ MİMARI-Tarım Teknolojisi Öğrencisi

https://www.instagram.com/tasozdemirozlem/

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..