Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Bahçeli AKP ve DTP ile aynı çizgide!

Bahçeli AKP ve DTP ile aynı çizgide!
 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, “Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa'nın 148. ve 153. maddeleri dâhil olmak üzere, bu amaçla Meclis bünyesinde mümkün olabilecek en geniş tabanlı bir mutabakatla yapılması kararlaştırılacak değişiklikleri samimiyetle ele almaya ve 70 milletvekili ile bu sürece katkıda bulunmaya hazır olduğunu” bildirdi.

Nerden çıktı şimdi bu?

MHP uzun zamandır neredeydi?

Mecliste 70 milletvekili olan, genel seçimlerden önce her meydanda Erdoğan’a urgan atan Devlet Bahçeli, meclise girdiğinde süt dökmüş kediye dönüşmüştü.

Evet, evet; Abdullah Gül 367 krizleriyle uğraşırken, cumhurbaşkanı seçimlerinde en büyük AKP destekçisi olan MHP’den bahsediyorum.

Her şey seçilene kadarmış hep birlikte gördük. Gelinen noktada uzun süredir ortalarda görünmeyen Bahçeli bir anda ortaya çıkıyor, AKP siyaseti Anayasa Mahkemesi’nin tehdidi altında gelin şu işi halledelim diyor. AKP haricinde destek yok tabi.

Bahçeli televizyona çıkabilmek birazda kendinden bahsettirmek istedi herhalde. Çünkü AKP’nin sözcülüğünden başka bir şey yapmıyor.

Halk sokaklara inmiş PKK’yı protesto ederken... PKK sokaklara inmiş devlete karşı gelirken... Sokaklarda 2 milyona yakın insan Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın posterini taşırken... Her gün onca şehit verirken... Devlet Bahçeli yine görünüyor. İtidal çağrısı yapıyor. Bu iş silahla çözülmez!

Güler misin, ağlar mısın?

Bakın Bahçeli ne diyor: “Doğudaki kardeşlerimize sesleniyoruz. ABD sizi bizden daha mı çok seviyor. Gelin birlik olalım.”

Bahçeli daha pek çok açıklamasıyla Türk-Kürt kardeşliği vurgusunu sürekli yapıyor. Geçenlerde Türkiye’yi bir çiçek bahçesine benzeten de Bahçeli değil miydi?

Bahçeli gibi kurmayları da aynı dilde: “Terörle mücadele dağda olmaz.” MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır’ ın açıklaması...

Peki, nasıl olurmuş terörle mücadele?

“Terörle mücadele güvenlik güçlerinin meselesi olmaktan farklı bir şeydir. Terörle mücadele siyaseten olur.”

Kürt sorununun bir terör sorunu değil, bir siyasi sorun olduğunu bu ülkede yıllardır kim söylüyor?

PKK!

Öyleyse, Kürt sorununun siyasi bir sorun olduğu kabul edilerek, PKK’ya en büyük hizmet edilmiş oldu.

Benzer açıklamaları Bahçeli de yaptı: “Terörün kökünü kurutmak için sokaklarda değil, iktidarda olmak gerekir.”

İlk bakıldığında ne kadar da doğru bir açıklama... Tabii ki iktidarda olmazsan terörü engelleyemezsin. Ancak bu açıklamanın zamanı önemli.

PKK’nın sokağa hâkim olmaya başladığı bir dönem...

Şehit cenazelerine binlerce vatandaşın kendiliğinden katıldığı bir dönem...

PKK’lıların otobüs yaktığı bir dönem...

Devlet Bahçeli’nin gündemden düştüğü bir dönemde geçmişiyle çelişen açıklamalar yapıp gündeme gelmek istemesi beni rahatsız ediyor. Sizi eder mi bilmiyorum?

Bu ülkenin geçmişiyle çelişmeyen siyasetçilere ihtiyacı var!

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..