Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '18

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli Biliyor..

Bahçeli Biliyor..
 

Bir şeyi anlamakta hala çok zorlanmaktayım sevgili okurlarım, o da şu; 24 Haziran seçimleri sonrasında cumhuriyet tarihinde ilki gerçekleşmiş olan partili cumhurbaşkanı sistemiyle birlikte parlamenter sisteminin tarihin arka odasına taşınmasına rağmen sanki parlamenter sistemi devam ediyorcasına cumhurbaşkanı ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı arasındaki sürekli söz düellosuna bir anlam verememekteyim.

Parlamenter sistemi sona erdiğine ve partili cumhurbaşkanı sistemine geçildiğine göre iki lider arasında yani Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında neden polemikler yaşanıyor neden iktidar-Anamuhalefet gerginliği yaşanıyor?

Öyle ya, Başbakanlık yok artık, partili cumhurbaşkanı sistemi var! Başbakanlık olmadığına göre anamuhalefet de olmaması gerekiyor doğal olarak?

Türkçe tercümesi şöyle; parlamenter sistemi yok hükmünde olduğuna göre bütün parti ve milletvekilleri direkt olarak partili cumhurbaşkanlığına bağlı demektir, o halde partili cumhurbaşkanının karşısında muhalefeti de olmaması gerekir diye düşünüyorum.

Partili cumhurbaşkanı makamı, kendi paralelinde bir anamuhalefet makamıyla politika üretmelidir. Oysa öyle bir muhalefet yok Türkiye Cumhuriyetinde.

Yeni sistemin ne olduğunu ve nasıl bir işleve sahip olduğunu bilen varsa kapkara olayım!

Tam da Türkiye'ye özgü bir sistem olduğu toplumun yapısına bakınca anlayabiliyor insan. Karışık pizza gibi bir durum işte!

Peki partili cumhurbaşkanı sistemine geçildikten ve siyasi partilerin adeta yok hükmüne sokulduktan sonra ve de partili cumhurbaşkanlığının rakip bir partili anamuhalefet cumhurbaşkanlığı olmadığına göre bir dahaki partili cumhurbaşkanlık seçimlerine hangi muhalefet ile seçimlere gidilerek mevcut partili cumhurbaşkanını seçim yoluyla devirmeye çalışarak partili cumhurbaşkanı olmak isteyecek dersiniz?

Cevabını vermeye çalışayım mi yoksa siz mi söylersiniz?

Vermeye çalışayım isterseniz. Mevcut partili cumhurbaşkanını seçim yoluyla kimsenin devirebileceğini sanmıyorum.

Ülkeyi 16 yıldır yönetmeye çalışan Erdoğan'ın son görev süresini belirlese belirlese Bahçeli belirler. Bahçeli'den başkasının belirleme şansı neredeyse sıfır.

Bahçeli biliyor Erdoğan'dan sonra ülkeyi kimin yöneteceğini ve hangi tarihte görevinin sona ereceğini, saati dakikasıyla!

"Bahçeli" diyor geçiyoruz bazen. Oysa bütün ipler Bahçeli'nin elinde adeta. Partili cumhurbaşkanlık sistemine yön veren de o'dur, Bahçeli'dir!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..