Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli bırakır mı?

Seçim akşamı geç bir saatte oğlum, "...Bahçeli istifa etmiş baba..."dedi. İlk tepkim, "Etmez oğlum." oldu. Oğlum ısrarla ama yaş imzalı belge var bak, baba gibi delil de göstermekte ve bunu yapacağına inanmaktaydı. 17 yaşında iyi bir lisede eğitim alan, ailesindeki her fert hala okuyup yazmakla meşgul bir genç, böyle olmasını normal karşılamakta ve o nedenle benim ısrarla etmez! dememe değil sanal alemdeki o sahte belgeye inanmaktaydı. Tabii sabah saatlerinde gerçeği öğrendi.

-Neden istifa edeceğine inanamadın baba diye sorunca anlattım,

Türkiye'de demokrasilerde olağan olan seçim kaybeden liderlerin yaptığını yapmak maalesef olağanüstü bir şeydir. Ayrıca Sayın Devlet Bahçeli 2002 de çok daha ağır bir yenilgi aldığında bile gerçekten istifa etmedi. İstifa etmiş gibi yaparak Ülkücü gençlerin öfkesini dindirdi ve zamanla istifa etmemesini daha hayırlı olduğuna ikna etti teşkilatları, diye açıkladım.

İstifa etmez çünkü;

Türkiye'deki her siyasi hareket yalnızca liderlerinin hâkimiyetinde gibi görünse de gerçek bu değildir. Gerçek liderin etrafını sarmış ve hayal dahi edemeyeceği imkanlara, prestije, güce kavuşmuş yetersiz ama kendince büyük ihtirasları olan, kendine güvenini ancak o liderin etrafında yer aldıkça artırabilecek dolayısıyla istese dahi liderin bırakıp gitmesini hayatı pahasına engelleyecek binlerce insan var. Bunlar kendi çıkarlarını "Dava" sanacak kadar da yanılsama içerisindedirler!

Yani Bahçeli ayrılamaz,dedim.

Ya Kılıçdaroğlu? diye sordu.

O da aynı durumda...Farkı CHP gelenekleri farklı bir partidir bu süreci farklı yaşar.

Gelecek seçimlere de mi aynı liderlerle girecekler yani?

İşte ondan emin değilim! Lider ve yakın çevresi istemezse de çok sık olmamakla birlikte Lider değişimi gerçekleşmektedir de. Yine bunun bir örneğini MHP nin 1969 kongresinde Alparslan Türkeş verdi,diye de açıkladım. Türkeş Adana'da parti, yönetimini devraldı. Biraz sorunlu oldu ama lider bırakmak istememesine rağmen partiyi kontrolüne aldı, dedim.

Bu örneğimde de bir gariplik sezmişti ama yeni bir şey soracak vakti yoktu, sınavı vardı çalışmak zorundaydı.

Bahçeli istifa etmedi ama siyasi Türk Milliyetçiliği Hareketi onu Hareketin tek ve tartışılmaz  Lideri olarak kabul edecek mi orası da şüpheli. 

Türk Milliyetçiliği Siyasi hareketi, belki de tarihinde hiç bu kadar sıkıntılı bir eşikten de atlamamıştı.

3 Mayıs 1944 de yaşananlar dahi bu kadar büyük bir sıkıntının sonucunda olmamıştı.

Hiç bir zaman Türk Milletinden genel kabul görüp el üstünde tutulan bir hareket olmamasına rağmen büyük ideologlar, edebiyatçılar, siyasetçiler  ve eylem adamları yetiştirmiş Ülkücü hareket hem Arap/Emevi İslamcı siyasi hareketi hem de kürtçü siyaset karşısında çok ama çok ciddi bir sıkıntı içerisindedir. Bunları tartışabiliriz. ancak bütün bu sıkıntılara rağmen kıymetli beyinlere ve güzel yüreklere sahip bu fikir hareketi kendi siyasi kurtuluşunu da sağlayacaktır.

Genel Başkan değiştirmek her zaman zor olmuştur, olacaktır.

   

 
Toplam blog
: 30
: 168
Kayıt tarihi
: 09.01.13
 
 

1986 mülkiye, uluslararası ılıskıler bölümü mezunu. Yazar, sanayici. ..