Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

19 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli’den Bahsedersek

Bahçeli’den Bahsedersek
 

Türkiye erken seçime gidiyor. 24 Haziran’da sandığa gideceğiz. Yeni Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçeceğiz.

Siyasette her şey mubahtır. Liderler kendi selametleri için, yapılması ne mümkünse yapmakta sakınca görmezler. Devlet Bahçeli’in yıllardır diliyle demediği, tavrıyla denemediği icraat kalmadı. Lakin çoğunlukla çıkmaz sokaklara daldı. Son seçtiği yolda, tünelin ucunu görmek için daha temkinli yürüyor.

Kendisini soğuk bulduğum, duygularının samimiyetini asla anlayamadığım tek siyasetçi Devlet Bahçeli olmuştur. Siyaseti sevmememe rağmen, mesleğim gereği takip etmişimdir ve en az ve en çok resmi görüşmüşlüğüm olan tek kişi Devlet Bahçeli olmuştur. Kız kardeşi bizim ilimizdeki üniversitede öğretim görevlisi onun da karakteri öyle; demek ki yaradılışları böyle…

Bahçeli’nin isteği üzerine ve yapılan görüşmeler neticesinde karar alındı, erken seçime dair geri dönüşe yönelik yapacak bir şey yok. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli resmen “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Erdoğan’dır” dedi. Duyan duymayana durumu iletti.

Hatırlarsanız MHP lideri Devlet Bahçeli, 2014 Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde CHP'yle ortak cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını zikrederek, karşı rakibi yermiş, kendi değerli adaylarıyla mutlaka kazanacaklarını vurgulamıştı.

Sandıklara gidilmezden önce büyük konuşmamak lazım gelir. Halkın ne yapacağı son anda belirlenir. Bahçeli’nin, erken seçime yönelik kararları kendi kafasından mı çıkma, yoksa bir bilenin aldığı kararlara dili tercümanlık mı yapmakta, anlamak için biraz Bahçeli’nin geçmiş kararlarını, konuşmalarını inceleyip üzerinde detaylı düşünmek gerek.

İyi haber, erken seçim kararı piyasalarda bir bahar havası oluşturmuş, Türk lirası az da olsa değer kazanmış. Bu insanımızı biraz soluklandırır, lakin sonra neler olur hava henüz aydınlık değil.

Bugünden millet yorumlara başladı. Kim kimle karşılaşsa; erken seçimde kimin ne yapacağına dair kendi fikrini karşı tarafa benimsetmeye çalışırken, partilerde bir kıvraklık ve kıvranma olacaktır. Her parti hazırız diyor, lakin bence geleceğimize dair belirsizlikler mevcut…

24 Haziran seçimleri sonrasında değişimden, 2023 yıllarından söz ediliyor. Cumhuriyet’in 100. Yılına kadar ne amaçlanıyor Allah bilir. Vatanın, Milletin iyiliğine ise her çaba, taşın altına cümlemizin elini sokması gerekir. Yok, yanlışa sürükleneceksek bunun vebalinin yarısı Bahçeli’nin olacaktır diyorum. İnşallah her şey, Vatanımızın ve Milletimizin hayrına olur…

Ayfer AYTAÇ –ayferaytac.com

 

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..