Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Bahçeli'nin 'istifayı düşünmeli' dediği Erdoğan 'Bir taşla iki kuşu birden mi düşürecek?'

Bahçeli'nin 'istifayı düşünmeli' dediği Erdoğan 'Bir taşla iki kuşu birden mi düşürecek?'
 

Bahçeli'nin 'istifayı düşünmeli' dediği Erdoğan 'Bir taşla iki kuşu birden mi düşürecek?

Parlamenter sistemimizde '90'lı yılların koalisyon hükümetlerinde 'iktidar ortağı,' 2000'li yılların 'yavru muhalefeti', 'kendini gözden geçirecektir' dediği Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı ortaklık için 'kapalı kapılar arkasında'  hazırlıklar sürmektedir.

Yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP'yi 'yavru muhalefet' tanımlaması ile 'iktidarsızlaştırma' çabalarına karşılık; Bahçeli Erdoğan'a, 'Türkiye terörist bağımlısı bir Başbakan'a ne zaman dur diyecektir?' sözlerine rağmen  siyasette ortaklığa giden her yol mubah olabiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları ile ilgili olarak; 'Gün aşırı taktik hamlelerle ön almaya çalışan çürük koltuk imalatçılarına önceliklerimizi tarihe bakarak öğrenmelerini tavsiye ederim.' 'Uyum, uzlaşma  ve işbirliğine temellenecekse evvela kırmızı plaka sevdasından kırmızı çizgilerin seviyesine gelinmesi şart ve mecburidir' derken, Türk Siyasetinin en mütevazi ve kibirden uzak karakter yapısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ima etmesi haksızlık ve saygısızlıktır.

Halbuki daha 07 Haziran akşamı, çözüm sürecini sürdüren AKP+HDP veya AKP+CHP+HDP koalisyonu içinde TBMM'nde denetimi alan bir 'ana muhalefet görevi almaya hazır olduğunu vurgularken ön almaya çalışan MHP Lideri Bahçeli olmuştur. 

Ancak Saray koltuğuna meyleden, hırsına yenilen ve kibrine söz geçiremeyen Cumhurbaşkanı'nın, MHP Grubu'nu 'yavru muhalefet' şeklinde tiye alması ile 'yetkinlik,' 'etkinlik' ve 'varoluş' misyonuna gölge düşen MHP Lideri Devlet Bahçeli çözüm sürecinde 'katalizör' olmayı göze alabilecek mi?

Alırsa nasıl bir 'katalizör' olacak?

Şükrü Bülent TÜRTAT

22.06.2015

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..