Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '07

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Bahcemiz 2

Bahcemiz 2
 

Bu gün sizlerle sanal bahçemizde dolaşırken; iki dostu tanıtmak istiyorum :)

Opisthopora Megadriles "Solucan"
Dünya da hiç bir yaratik yoktur ki ! Toprağı bu kadar zenginleştirmesini sağlıyan.Bahçenizin 1 numaralı bahçevanı onsuz bir bahçe ölü bir bahçedir.Toprağınızı havalandıran.Ağır metal den temizliyen.Dışkılık yoluyla gübreliyen PH değerini zenginleştiren.Ölmüş bitkilerden arındıran.
Kimya labaratuarıdır.Dışkısında ki bazı bileşimler aynı zamanda bitkilerinizin bakterilere karşı bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirir.İlerde ki konularımız da nasıl üretebileceğimizi anlatacağım.Eğer bir solucan görürseniz.Altın bulmuş gibi sevinin bahçenizin en yararlı varlığıdir.Çocuklarınıza bu konuyu anlatın.

Hummel.

Bahçelerimizin en büyük dostlarında biridir.Çiçeklerin popülasyonunun kahramanlarındandır.Arıların en büyügü olmakla, kendisini de üzerinde taşıdığı kürk mantosundan tanırız. Artlarının en uysalı olup saldırganlığı yoktur.Koruma altında dır, hiç bir şekilde rahatsız edilmemesi gerekir.Büyük bahçe sahiplerinin onlara ufak kovan yapmaları tavsiye edilir.Bu da bahçelerinin çok çok daha güzel. Ağaçlarının meyvelerle dolmasını sağlar unutulmıyan bir konuda meyve ağaçlarımızın da dışı erkek olarak Tabiatta yer almaktadır popülasyonun en büyük aracılığını üstlenmiştir.

Sanal bahçemiz den hemen yukarda resmi olan misafir odasında ki sol köşeyi süslüyen bu çiçeğimiz hakkında biraz bilgi verelim.
Onun adı :)

DİEFFENBACHIA SEVGİNE.
En sevilen oda çiçeği olup evlerimizin köşelerin de yer almıştır.Çiçek açtığı nadirdir.Ana vatanı Amerika.Çok tehlikeli çeşitte zehir taşımaktadır.Yapraklarını temizlerken ellerimizde ki açık yaralarla teması veya ellerimizi yıkamayı unuttuğumuz zaman gözlerle teması zehirlenmek için yeterli olabilir.Evimiz de kücük çocuklarımız veya ev hayvanlarımız varsa tehlike daha da büyüktür.Ondan ayrılmak en akıllıca olur.Tib da kaşıntı ve seks kuvvetlendirici olarak faydanılmaktadır.
Bir başka günde bahçemizde buluşmak üzere.
Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..