Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bahçemiz Ödül Aldı

Bahçemiz Ödül Aldı
 

İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin her sene, farklı kategorilerde düzenlediği bahçe yarışmaları, bu sene de ciddi bir rekabet ortamına sahne oldu.

Biz de apartman olarak daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de iddialı idik. Ve sonuçlar açıklandı. 2007 Yılının, en güzel apartman bahçesi dalında, Karşıyaka’nın en iyi ilk ikisinin arasına girmeyi başardık.


Apartmanın dış girişine, şöyle afili bir plaket konuldu. Tescillendi yani başarımız. Oldukça kaliteli bir park kanepesi, birkaç tane çam fidanı ve çok sayıda, farklı türde çiçek de diğer hediyelerimizdi, belediyeden aldığımız.


Bahçemizin gönüllü sorumlusu, komşumdan aldığım bilgiye göre; önümüzdeki günlerde, Karşıyaka Belediye Başkanı da apartmana gelip, tören yapılacakmış.


* * *


Bahçede, kırkın üzerinde gül, sayısız normal ve sakız sardunya, sarmaşık güller ve daha pek çok çeşit çiçek ve bitki var. Ama ben en çok melisayı seviyorum.


Eylül-ekim aylarında çiçek vermesinden dolayı, yazı yitirmenin verdiği buruk bir sevinç bu. Ama o, akşam güneş battıktan sonra verdiği muhteşem kokusu, balkonlarımızda otururken yüzlerimize yerleştirdiği dingin tebessüm ve asude huzur yok mu?


Sokağımızdan geçenlerin, dönüp dönüp baktığı, kokunun nereden geldiğini anlamaya çalıştıkları sahneleri öylesine ezberledik ki.


Güz akşamlarının kekremsi tadı. Kaliteli bir şarabın damaktan hiç gitmeyen eşsiz ve harmonik rayihası. Balkonumda bir türlü yetiştiremediğim, “ille de bahçe” diyen nazlı sevgili...Melisa.


Yazım da “sen” koksun istedim ama bilmem başarabildim mi?

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..