Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Bahçeşehir Üniversitesinde anlamlı protesto

Bahçeşehir Üniversitesinde anlamlı protesto
 

resim, www.netteyim.com


Avrupa birliği masalı artık kabak tadı vermeye başladı. Bahçeşehir üniversindeki konferansta Egemen Bağış'ın protesto edilmesi son derece anlamlıdır. Artık gençlerimiz de bu masala inanmamaktadır. TV haberlerinde izlediğimiz haber görüntüsünde bir öğrenci, Bağış'ın konuşmaya başlamasına fırsat vermeyerek Fransa'nın Fildişi Sahili'nde yaptığı sömürüyü işaret ederek, Avrupa Birliğinin gerçek yüzünü anlatmaya çalıştı. Aslında fırsat verilse, belki başka örnekler de verirdi; mesela, Güney Afrika cum.'nin elmas madenlerinin nasıl sömürüldüğünü, Rodezya'nın, Kenyanın ve daha nicelerinin..
Kenya'nın kurucu lideri Kenyatta'nın şu sözleri unutulmamalıdır: Elimizde bereketli topraklarımız vardı. Bir gün geldiler, bizlere incil uzattılar, ''gözlerinizi kapatıp dua edin'' dediler. '' Biz de dua ettik'', daha sonra '' gözlerinizi açın'' dediler. ''Gözlerimizi açtığımızda, bizim elimizde incil, onların elinde ise topraklarımız vardı''

Daha yolun başında iken birçok kuruluş, tesis, bankalar ve arazilerimiz elimizden çıktı ise bunun sonrasında neler olacağı belli değilmidir?
Avrupa Birliği, nüfus olarak gitgide azalmakta ve genç nesil yavaş yavaş kaybolma eğilimindedir. Gelecekte çökmeye mahkumdur. Şimdilik ayakta durmasının nedeni, tarihten gelen sömürge zenginliği ve erken ulaştığı teknolojik gelişim olmakla beraber, bunlar gelecekte yeterli olmayacaktır. Gençlerimiz bu gerçeğin farkındadırlar.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..