Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

BakAjans'taki Burdurlu yöneticilerin "altın açılıma" fren koyduğu iddia edildi

BakAjans'taki Burdurlu yöneticilerin "altın açılıma" fren koyduğu iddia edildi
 

Burdurlu Yöneticilerin Reddettikleri Altın Açılıma Burdur Freni Haberi


BakAjans'daki Burdurlu İdarecilerin "Altın Açılıma Fren" Koyduğu İddia Edildi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunda bulunan Burdurlu yöneticilerin, BAKA’nın Altın Portakal Film Festivali’nde ödül olarak temsil edilmesine karşı çıktıkları iddia edildi.

Milliyet Akdeniz'deki Mehmet Çınar haberinde, BakAjans'ın Eylül 2010 Yönetim Kurulu toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın, bu yıl 47. düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali'nde Ajans'ın da yer alması, 50 bin TL gibi simgesel bir destekle bir ödülün de Baka'nın adını taşıması önerisinin BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Vali Süleyman Tapsız'dan oluşan Burdurlu yöneticiler tarafından reddedildiği iddia edildi.

Altın Açılıma Burdur Freni

"Her fırsatta 'bölgesel işbirliği'nden bahsedenler, en ciddi adımda yan çizdi/ Altın Açılıma Burdur Freni" gibi iddialı başlıklarla ve dört sütün üzerinden yapılan haber Başkan Akaydın'ın demecine dayandırılıyor.

Burdur kamuoyunda bu haber infial yarattı ve Baka'daki Burdurlu idarecilerin "sanat düşmanlığı" olarak algılandı. Ancak Burdurlu yöneticiler bunu reddettiler.

Milliyet gazetesinin 29 Eylül tarihli Akdeniz ekindeki haberin özeti şöyle:

“Her fırsatta ‘bölgesel işbirliği’ diyenler, en ciddi adımda yan çizdi”, “Altın Açılıma Burdur Freni” gibi iddialı başlıklar altında, “Antalya’nın, 47 yılda markalaştırdığı Altın Portakal’ı, bu yıl BAKA kapsamında Isparta ve Burdur’la paylaşmak istedi”ği, “Başkan Akaydın’ın sembolik parayla bir ödülün de BAKA adına verilmesini önerdiği”, “Burdurlu yöneticilerin karşı çıktığı” yazılmaktadır.

Haberde, Başkan Akaydın’ın Yönetim Kuruluna, bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine katkı kapsamında, 50 bin TL gibi simgesel bir rakam desteğiyle bir ödülün de BAKA adına Altın Portakal’da temsil edilmesini önerdiğini, Ispartalı yöneticilerin buna destek verdiği, ancak Burdurlu yöneticilerin sıcak bakmadığı ve bu nedenle Başkan Akaydın’ın önerisini geri çektiği belirtilmektedir.

Altın Portakal Etkinlikleri Oscar Sinemasında Gösterime Girecek

Konuyu sorduğumuz Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, haberi okuduğunu, şaşkınlıkla karşıladığını, kendilerinin bu öneriyi reddetmediklerini, aniden karşılarına gelince düşünme ve zaman istediklerini belirtti. Kendisine sanat eserlerinin Burdur’da gösterimine karşı olup olmadığını sorduğumuz Başkan Akkaya, asla böyle bir tutum içinde olmadığını, Oscar Sineması sahibiyle gidip görüşebileceğimizi, Altın Portakal Film Festivalinin bu yılki etkinliklerinin burada gösterilmesi için irtibat kurulduğunu belirtti.

Bir başka Burdurlu BakAjans Yöneticisi olan Burdur Valisi Süleyman Tapsız yurt dışında Mermer Fuarında bulunduğu için yerine bakan Vali Yardımcısı Karbuz ise konuyu gazeteden okuduğunu ancak konu hakkında bilgisi olmadığını, Pazar günü dönecek olan Vali Tapsız ile görüşmemizi belirtti.

Başkan Akaydın’ı İlke Kararına Rağmen Açıklamasından Dolayı Kınıyorum

Diğer bir Burdurlu BakAjans Yöneticisi İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekinci ile yaptığımız görüşmede, daha net ve somut bir tutum gördük. Kendisine önemli bir “Altın nimet”i niçin teptiklerini sorduk. Asla “nimet” olarak görmediğini, BakAjans olarak kurulduğundan beri amaçları doğrultusunda tek bir kuruş harcayamamış bir kurum olarak Altın Portakal’a 50 bin TL verilmesinin gereksizliğini belirtti. BakAjans’ın “ticari bir kuruluş” olmadığını, bu nedenle tanıtıma ihtiyacı bulunmadığını ifade eden Ekinci, Ajans olarak kuruluş içindeki kararların basınla paylaşılmayacağı üzerine ilke kararları olduğu halde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın basına Yönetim Kurulundaki bir kararı açıklamasını da kınadığını belirtti. Başkan Akkaya’ya sorduğumuz sanat eserlerinin ve Altın Portakal etkinliklerinin Burdur’da gösterimine karşı olup olmadığı sorusunu Başkan Ekinci’ye de yönelttik. O da asla böyle bir düşüncede olmadığını belirtti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..