Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

BakAjans YK Grand Özeren'de Toplandı

BakAjans YK Grand Özeren'de Toplandı
 

BAKA YK Toplantısı


BakAjans Yönetim

Kurulu Grand Özeren’de toplandı

Kısa adıyla “BAKA” diye anılan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı BAKA Başkanı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında Grand Özeren’de toplandı.

Ekim ayı olağan toplantısını Grand Özeren’de Dönem Başkanı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Başkanlığında gerçekleştiren BakAjans Yönetim Kurulu’na üç ilin valileri Vali Tapsız, Vali Altıparmak, Vali Öner, üç ilin Sanayi Odaları Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Belediye Başkanları katıldılar.

<ı>Altın Açılıma Burdur Freni Asparagas

BakAjans Dönem Başkanı Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, son zamanlarda basın yayın organlarında çıkan ve Burdur kamuoyunda infial yaratan Burdur’un Antalya Altın Portakal Film Festivaline destek vermediği yönündeki haberleri ve söylentileri yalanlayarak Başkan Akaydın öyle bir demecinin olmadığını belirtti.

<ı>Acil Konu, BakAjans Bölge Planı

BakAjans Yönetim Kurulu Ekim ayı olağan toplantısının açılış konuşmasını Vali Tapsız yaptı. Vali Tapsız yaptığı açılış konuşmasında, BakAjans’ın Yönetim Kurulu toplantılarının ayda bir kez yapıldığını ve her ay bir ilde gerçekleştirildiğini, geçen ay Isparta’da yapılan toplantının bu ay da Burdur’da yapmak üzere toplandıklarını belirterek, “ Kalkınma Ajansı’nın bölge planı üzerinde görüşmelerimizi 15 Ekim’den önce tamamlamamız gerekiyordu. O nedenle burada toplandık. Gündemimizin en önemli maddesi bölge planının görüşülmesi ve onaylanması. Bölge planı ile ilgili geçtiğimiz hafta Kalkınma Kurulu toplantısı Burdur’da yapıldı. Hem Kurul’daki arkadaşlarımız hem de değerli basınımız geniş bilgilendirildi. O nedenle planla ilgili konulara girmeyeceğim” dedi.

<ı>BakAjans Bölge Planları Tamamlandı

Konuşmasında, BakAjans’ın kurulduğu günden bu yana çok büyük mesafe aldığını, bölge planının bitildiğini vurgulayan BakAjans Başkanı ve Antalya Valisi Dr. Altıparmak, bölge planı “sektörlere geçen hafta gönderildi, görüşleri alındı, arkadaşlarımız işlemlerini tamamladı ve Devlet Planlama Teşkilatına gönderilecek. Destek çağrısına artık rahatlıkla çıkabileceğiz.” Dedi. BakAjans’ın desteği ile Antalya, Isparta ve Burdur illerimizin dengeli bir şekilde kalkınmasında önemli bir mesafe alınabileceğinin altını çizen Vali Altıparmak, “emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün gündemimiz çerçevesinde toplandık, bölge planının son aşaması var, onu onaylayacağız. Destek çağrısı ile ilgili konuları görüşeceğiz. Yeni personel alımıyla ilgili genel sekreterimize yetki verme söz konusu. Ayrıca benzer ülkelerde bölge kalkınma ajanslarından isim yapmış örnekler varsa onu tartışacağız” şeklinde konuştu.

Vali Altıparmak, BakAjans’ın Altın Portakal Film Festivali’ne destek vermediği yönünde çıkan haberleri de yalanladı. Kurulda kimsenin kendi başına karar veremeyeceğini ve bir kere karar çıktıktan sonra da o düşüncenin arkasında olduklarını vurgulayan Vali Altıparmak, “ne Burdur’u ne Isparta’yı suçlayacak bir konu yok. Antalya olarak da biz o kararın arkasındayız. Oradaki temel konu ne oldu, Altın Portakal’a herhangi bir destek verelim dedik ama desteğin Kalkınma Ajansı’nın genel politikası açısından çok yetersiz kalacağı düşünüldü ve daha büyük sembolik yapı olarak, biraz bütçemizi topladıktan sonra Altın Portakal’ı artık bölgenin simgesi haline gelecek bir yapıyla anılması kaydı ile daha büyük destek verelim diye ertelendi. Isparta’da ve Burdur’da o filmlerin gösterimi olacak. Altın Portakal, Antalya’nın değil, Türkiye’nin medarı iftiharıdır. Kalkınma ajansı olarak da destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin nasıl yayıldığı konusunda bilgisinin olmadığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ise “konunun doğru bir tarafı yok. Toplantıda, ‘destek verilmesin’ diye kesin bir şey denilmedi. Konunun bir sonraki toplantıda görüşülmesi kararı çıktı. Bu tamamen asparagas bir haberdir” şeklinde ifade de bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından BAKA’nın yönetim kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..