Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Bakan Albayrak Çin’den Maçinden Kredi Toplamaya Başladı Nasılsa Bizim Çocuklar Ödeyecek

Bakan Albayrak Çin’den Maçinden Kredi Toplamaya Başladı Nasılsa Bizim Çocuklar Ödeyecek
 

Çin’den 3,6 milyar dolar geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiği Çin seyahati meyvesini verdi.

Çinli finans kuruluşlarından, enerji ve ulaştırma sektörü yatırımları için özel sektör, kamu kurumları ve bankalara sağlanacak 3,6 milyar dolarlık kredi paketi tamamlandı. Kredi paketini attığı tweet ile duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.
BÜYÜK BÖLÜMÜ 3. KÖPRÜ'YE
Edinilen bilgilere göre, Çinli finans kuruluşlarından sağlanan 3,6 milyar dolarlık kredinin 2,4 milyar doları Üçüncü Köprü finansmanına, 1,2 milyar doları ise BOTAŞ'ın depolama tesisleri için kullanılacak. Bakan Albayrak, mayıstaki Pekin ziyareti sırasında Uluslararası Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) Başkanı Yi Huiman ile görüşerek, Türkiye'deki enerji yatırımlarında finansman ve uzun vadeli stratejik iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunmuştu.(internet)

Dış borç konusunda alabildiğiniz kadar alın nasılsa insanlar oy verirken buna bakmıyorlar, torunları ödeyecek ama onlar görmeyecek.

Borcun yoksa istersen ama borcun varsa mecburen alırsın. Artık bu mecburiyete düşmüşüz bakana da diyecek şeyimiz yok.

ABD’nin varlığı kadar borcu var ama varlığı var, bizim var mı bilmiyorum; var ülkemiz!

Haberin müjde şeklinde verilmesi ilgimi çekti. Bir de Türkiye’ye güveni ifade ediyormuş, bence gerek yok, koca Çin’e paranı vermiyorum mu diyeceksin!

Hani ABD sınırlama getirmişti… Arası bozuk, Çin rest çekmiştir… Bir de aramızın iyi olduğu ülkelerin hepsi fakir, Somali’den isteyelim!

Para konusunda doğrusu ben Türkiye’ye güvenirim, Osmanlı’nın borcunu bile ödedi ben olsam ödemezdim, “Git laleci Ahmet’ten al” faiz olduktan sonra ABD bile verir!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..