Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bakan elinde ne saklıyor?

Bakan elinde ne saklıyor?
 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP hükümetinin en renkli bakanlarından birisi.

Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra görüşleri tamamen değişen Sayın Bakan, hemen hemen her konuda bilgi sahibi(!) olması ile öne çıkıyor.

Ülke gündemi ile ilgili her konuda görüş bildirmek, değerli(!) görüşlerini halkla paylaşmak Sayın Bakanın en büyük zevklerinden!

Gelin Sayın Bakan Günay’ın bazı görüşlerine bir göz atalım.

Madenci bareti giymesini isteyen gazetecilere "Bareti madenci takar. Ben madenci değilim" diyerek bakan olduğundan beri ilk kez doğru bir söylem ve eylemde bulunmuş!

Sayın Bakanın 'Kürt Açılımı' projesi ile ilgili görüşleri: "Açılım, gerçek anlamda demokrasi, gerçek anlamda bir kardeşlik ve bütünlüktür. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için hukuk mevzuatımızda, siyaset dilimizde bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Ama bunun için en başta Türkiye'nin ekmeğini büyütmemiz lazım. Anadolu'da bir laf vardır; 'Yoksul evde kavga bitmez.' Doymaz, doymadığı için kardeşinin önündeki ekmekte gözü vardır. Kavga, çatışma ondan çıkar"

Evet, açılımla başlayıp, ekmeği büyütmekten çıkıyor. Ancak ortada görünen bir ekmek yok! Ekmek nereye gitti dersiniz?

Sayın Bakanın Cumhuriyet ve Cumhuriyet Devrimleri konusundaki görüşleri:

20'inci Yüzyıl'ın başında kurulan Cumhuriyet bir devrimdir!

Evet, Cumhuriyet bir devrimdir! İnsanlarımızın kulluktan kurtulup, birey olmaya geçişidir! Ancak son zamanlardaki uygulamalar, yeniden kulluğa dönüşün işaretlerini veriyor!

Evet, Sayın Bakan’ın Cumhuriyetle ilgili görüşlerine devam edelim.

Şimdi biz bu Cumhuriyeti halkçı, insanca, demokrat kılmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızı adalet anlayışı içinde bütünleştirmeye çalışıyoruz. Bu da 20'inci Yüzyıl'ın başında kurulan Cumhuriyet kadar önemli bir atılımdır. Yep yeni bir devrimdir. Ve bunu Ak Parti yapmaya çalışıyor. İddiayla söylüyorum ki; Ak Parti bugün Türkiye'deki siyasi hareketlerin hepsinden daha ilerici, hepsinden daha gelişmeci, yepyeni ak ve aydınlık bir harekettir.

Hemen Sayın Bakan’a soralım: Sayın Bakan Adalet anlayışınız, Terör Örgütü üyelerinin sınırda törenlerle karşılanması, seyyar mahkemeler ile 7 dakikada yargılanıp, zorla pişman edilerek, beraat ettirilmeleri mi? Yoksa Cumhuriyeti savunanların sorgusuz sualsi içeri tıkılması mı?

Sayın Bakan, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mehmet Haberal niye içeride? Cumhuriyeti savunmak bu ülkede ne zamandan beri suç oldu?

Evet, Ak, Aydınlık bir gelecek için devrim yapan AKP’den söz ediyor. Ne kadar ilerici olduklarını sözle söylerken, pratikte öyle olmadıklarını da gösteriyor.

Yazının başlığındaki sorunun cevabı malum!

İlerici, demokrat, halkçı, devrimci(!) AKP’nin Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, katıldığı bir etkinlikte eline aldığı şarap kadehini, görüntü alanlardan saklayarak gizli(!) gizli içmeye çalışıyor. Sonra da rahatsız olmuş olacak ki elindeki şarabı değiştiriyor!

Bu hareket ile kara çarşafın altına saklanan devrimi, bakandan başka kimse görmüyor.

Demokratik bir ülkede, Kültür Bakanının içki kadehi ile bir etkinlikte görünmesi demokrasiye aykırı mı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..