Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Bakan Günay'dan, MESİAD'a ziyaret...

Bakan Günay'dan, MESİAD'a ziyaret...
 

Kültür Bakanı Günay,MESİAD ziyareti ile adeta gönüllerde taht kurdu.


Ertuğrul Fırkateyni faciasının 120. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mersin'e gelen ve Firkateynnin deniz altından çıkartılan parçalarının çıkartılıp sergilendiği ‘Ertuğrul Firkateyni Japonya’da Bir Türk Gemisi’ adlı serginin açılış törenini ve ‘Klasik Türk Müziği Korosu’ binasının Açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 02.09.2010 tarihinde saat 20.00 ‘de Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (MESİAD) ziyaret ederek, iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya ayrıca; MTSO, MDTO, GİSKAD, TURAB, MARDİNLİLER DERNEĞİ, MARAŞLILAR DERNEĞİ, HACIBEKTAŞ DERNEĞİ, HACIBEKTAŞ KÜLTÜR VAKFI, MERSİN TURİZM İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ, MÜSİAD, ZİRAAT ODASI, ÇUPTOP, TURSAB, TURİZM PLATFORMU, MODER, AKDENİZ ÜLKELERİ NARENCİYE BİRLİĞİ gibi sivil toplum örgütleri, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, Avrupa Gıda Tarım ve Turizm İşçileri Federasyonu Doğu Akdeniz Bölge Başkan Yardımcısı, AK Parti MYK Üyesi ve 22.Dönem Çorum milletvekili Agah Kafkas, Mersin Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Doc.Dr.Kemal Birdir, Bakanımızın dostlukla bahsettiği Eski Maraş Milletvekili Hüseyin Doğan, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, MESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Güler ve MESİAD Üyeleri ve diğer misafirler katılmışlardır.

MESİAD Başkanı Ali Doğan, sözlerine başlarken önce Sayın Bakanımızın 2008 yılının nisanın ayında Türkiye turizm haftasını ilimizde başlatarak Mersin’i ne kadar sevdiğini bildiklerini ve bir mersin milletvekili gibi çalıştığını bildiğini ve ayrıca yoğun temposundan zaman ayırararak MESİAD’ı ziyaret ettiği için MESİAD olarak onurlandığını ve kendilerine teşekkür ettiğini belirterek ve Mersin’de turizmin önemini vurgulayarak; ’ Doğu Akdeniz’in önemli bir ili olan Mersin birçok ekonomik varlığının yanında turizm potansiyeli ile de dikkat çekmektedir. Ancak bu potansiyel bugüne kadar hak ettiği şekilde değerlendirilememiştir. Başbakan Erdoğan’ ın “doyum noktasına gelmiş Antalya’ nın alternatifi ve turizmin yeni cazibe merkezi Doğu Akdeniz olacaktır” görüşünü kamuoyuyla paylaşmasının yanında, sizin Turizm Bakanlığına getirilmeniz, yıllardır ihmal edilen Mersin turizmi adına umutlarımızı canlandırmıştır. Turizmin Mersin için taşıdığı yaşamsal önem tartışılmazdır. 500.00 e yakın arkelojik eserleri, tarihi birikimi, ören yerleri, coğrafi ve doğal güzellikleri ile 323 km lik sahiliyle kentimiz bu alanda ayağa kalkıp koşmaya hazırdır. Ülkedeki işsizliğin iki katına yaklaşan ve özellikle genç eğitimli işsizlikte her üç kişiden birinin iş aradığı Mersin için, yoğun emek istihdam potansiyeli taşıyan turizm yatırımlarının, bu can yakıcı sorunun aşılmasındaki önemi yadsınamaz gerçek olarak karşımızdadır.

MESİAD kurulduğu günden beri, Sanayici ve İş adamları Derneği olarak kentimizin ve bölgemizin turizm potansiyelini canlandıracak, bu refahın yolunu açacak ve asıl barışın anahtarı olan işsizliğin giderilmesine katkı sunacak projeleri desteklemektedir. Bu çalışmalar sonundaki deneyimlerimizi sizinle paylaşmak için bazı hususları raporlaştırarak sizlere sunduk .’demiştir. MESİAD Başkan’ının Mersin’e yönelik beklentileri konusundaki taleplerinin yeraldığı raporla ilgili sunduğu bilgilerinin ardından söz alan Günay MESİAD Başkanı Ali Doğan’a tamamiyle katıldığını, , Mersin’in sorunlarını Mersin Milletvekilleriyle birlikte bir Mersin Milletvekili gibi çalışarak çözmeye çalıştıklarını açıklayarak, Türkiye'deki turizm gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Bakan Günay, Mersin –Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi’, ‘Çukurova Bölgesel Havaalanını Yapımı’ , ‘Mersin ile Antalya’yı 5 saatte buluşturacak olan ve turizm yatırımcılarını bölgeye çekecek olan Taşucu-Gazipaşa duble yol çalışması’ Bozyazı-Anamur bölgesine hizmet edecek ‘Gazipaşa Havalimanı Yapımı’, Alahan Manastırının Dünya kültür mirasına katıması ve St. Paul kilisesinin ibadete açılması gibi projelerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini, bunun için gerekli çalışmaları hızla yürüttüklerini beyan etti. Hiçbir korkuya gerek kalmadan herkesin inancını yaşaması gerektiğini bunun kültürel çeşitlilik olduğunu ayrıca bu sayede inanç turizminin gelişeceğini ifade eden Günay, ayrıca Turizm’in ülkemize sadece ekonomik bir gelir getirmesinin yanında turizmin bir sosyal gelişim projesi olduğunu, toplumların turizm sayesinde tanışıklık sağlayarak kültür alışverişinde bulunarak gelişebileceğini belirtti. Turizm için sadece güzel sahil kıyılarının yetmediğini, bunu tamamlayan bir arkeolojik ve mimari altyapının bulunması gerektiğini Mersin’in bu açıdan Antalya’dan hiç eksik kalmadığını ve turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade eden Günay , konuşmasının ikinci bölümünde ise, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum konusunu ele aldı. 10 gün sonra yapılacak olan oylamanın bir seçim olmadığını vurgulayan Günay, ancak 11 ay sonra seçim olduğu için bunun bir seçim propagandasına dönüştürüldüğünü söyledi ve bunun üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

12 Eylül anayasasının hangi koşullarda yapıldığını herkesin çok iyi bildiğini kaydeden Günay, "Bu yapılan 20 25 maddelik düzenleme mükemmel mi? Hayır mükemmel değil. Daha iyisi olmaz mı? Tabi daha iyisi olacak. Bazı eksiklikleri yok mu? Tabi var. Biz herkesin ittifak edebileceğini zannettiğimiz bir paket hazırladık. Yani insan hakları, sosyal devlet ve hukuk devleti açısından makul olan 1961 anayasasını temel alan dar bir düzenleme yaptık’ dedi.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..