Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

Bakan Günay Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliklerinde neden kızdı?

Bakan Günay Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma etkinliklerinde neden kızdı?
 

Her yıl bu günlerde Nevşehir, Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinlikleri düzenlenir. 

Hacı Bektaş-ı Veli kimdir? 

Hacı Bektaş-ı Veli, Ahmet Yesevi tarafından, Horasan’dan Anadolu’ya gönderilen Erenlerden birisidir. Gönderilme amacı; Anadolu’ya yerleşen Türk’lerin İslam dininden uzaklaşmamaları, kendi benliklerini, kimliklerini, örf ve adetlerini korumalarıdır. 

Diğer erenler gibi Hacı Bektaş-ı Veli’de görevini en iyi şekilde yapanlardan birisidir. Onun için, adına her yıl bu tür etkinlikler düzenlenir. 

Bu etkinliklerin amacı; Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerini halka anlatmaktır. 

Genellikle bu etkinlikler siyasilerin arenasına döner ve her siyasi, Bektaşi’lere ne kadar yakın olduklarını anlatmanın yolunu bu vesile ile bulurlar. 

Bu etkinliklere bazen Cumhurbaşkanı dahi katılır ve kendi görüşlerini oraya gelen halkla paylaştığı gibi medya aracılığı ile kamuoyuyla da paylaşır. 

Bu yılda böyle bir etkinlik bu gün itibarıyla başladı. Siyasilerin fazla ilgi göstermediği etkinlikte; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kültür Turizm ve Bakanı Ertuğrul Günay boy gösterdiler. 

Açılış konuşmalarının ardından, programı sunan sunucu, Kültür ve Turizm Ertuğrul Günay’dan önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etti. 

Ne de olsa Hacıbektaş ilçe Belediye Başkanı CHP’den! 

Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden “Hacı Bektaş-ı Veli hoşgörüdür, insanlıktır, barıştır, kardeşliktir. Türkiye'nin barış diline ihtiyacı var. Bu dili kullanmalıyız.” Gibi ortalığı germeyen ve de asla siyasi olmayan kısa bir konuşmanın ardından kürsüden ve tören yerinden ayrıldı. 

Sonra kürsüye Kültür ve Turizm Bakan’ı Ertuğrul Günay davet edildi. Bir hışımla kürsüye gelen Ertuğrul Günay, önüne gelene veriştirdi! Sazı pardon sözü alan “Anma törenini siyaset meydanı olarak görmediklerini, bu manzara yakışıyor mu? Buranın siyasi arenaya çevrilmesini doğru bulmuyoruz” gibi sözlerle, kendisinden önceki konuşmacıyı eleştirirken, birden bire konuştuğu kürsünün önünün boşaldığını gördü. 

Yani o kadar öfke, o kadar şiddetin boşa olduğunu, kendisini dinleyen kimsenin olmadığını da fark etti! 

Evet, Eski CHP’nin iki numarası, bu günkü AKP’nin bilmem kaç numaralı bakanı konumuna gelen Ertuğrul Günay, halkın her şekilde kendisine biat etmesini istiyor. Biat etmeyenleri de bertaraf etmeye kalkıyor. 

Halka etik dersi vermeye kalkan Sayın Bakan, daha geçen yıl elektriği kesilen ve bir ay boyunca koskoca ilçeye elektrik verilmezken neredeydiniz diye sormazlar mı adama? 

Gittiği her yerde el bebek gül bebek karşılanmaya alışanlar, yaptıkları tüm haksızlıklara rağmen hala gittikleri yöre halkından ilgi bekliyorlarsa, öncelikle ayrımcılık yapmamaları gerekmiyor mu? 

AKP’li belediyelerin trilyonlarca lira borçları orta yerde dururken, CHP’li belediyelerin en küçük borçlarına hemen tedbir koyan, en azından kamu kurumları aracılığı ile elektriğini kesen zihniyet, halkın kendisine tahammül etmesini nasıl bekler? 

Hacıbektaş İlçesine bundan böyle ne gibi yaptırımlar uygulanacak bekleyip göreceğiz. Ancak halk kendilerini ötekileştirenlere güzel bir ders vermiştir. 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..