Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bakan Şimşek'in açıklamaları ve hane halkı

Bakan Şimşek'in açıklamaları ve hane halkı
 

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek açıklıyor: “Hane halkının durumu iyi, bankaların durumu iyi, özel sektörde de korkulacak bir şey yok, krizde altın ve bono alan kazandı”

Hani boksör hikâyesi var ya “ringde dayak yiyen boksöre, kenardan antrenörü, devam et, çok güzel dövüyorsun deyince, iyide ringde beni döven kim” diye sorması gibi.

Türk halkı da Hazineden sorumlu Devlet Bakanına soruyor; Hane halkının durumu iyiyse, niye bu kadar gürültü çıkıyor? İşsiz sayımız niye bu kadar artıyor? Bankaların durumu iyiyse, niye kredi musluklarını kapattılar? (Bankaların karlılığını gösteren rakamlar, bankalar arası yaptıkları işlemler ve kredi kartlarından alınan komisyonlardan kaynaklanıyor.) Özel Sektörün durumu iyiyse, işverenler niye işçi çıkartıp, ülke ekonomisine darbe vuruyorlar? Madem ülkede durum bu kadar iyi, o zaman ihracattaki düşüş, sanayi üretimindeki düşüş, son çeyrekteki 6.2 küçülme neyin nesi?

Bu tür soruları uzatmak mümkün! Benim anlamadığım durum; Hane halkının durumu bu kadar iyiyse krizde kaybeden kim?

Türk halkı kaybetmiyorsa, işsizlik neden bu kadar arttı? Hani halkının durumu bu kadar iyiyse ve herkes halinden mutlu, iktidara şükürle bakıyorsa, bu üretim niye düşüyor?

Ülkemizi incelediğimizde; kriz ABD çıkıp, çevreye yayılırken, bizim her şeyi tozpembe gösterdiğimiz zamanlardı. Araya birde yerel seçimler girince, işin iyice çivisi çıktı. Alınması gereken acil önlemler bir türlü alınmadı. Ve krizin bizi teğet geçeceği, hamdolsun ayağımızın yere sağlam bastığı, ülke zenginliğinin iş adamları arasında paylaşılmak istendiği, hükümetten memnun olmayan işverenlerin, krizi bahane ederek işçi çıkarttıkları falan yandaş medya tarafından halka pompalandı.

Hiç kimse bu söylemler karşısında, kriz yoksa iş ve ekmek talepleri neden bu kadar yoğun? Diye sormadı.

İşsiz sayısının 2008 sonu itibarıyla neden 1 milyon 300 bin kişi daha arttığını niye sormadı?

İş Kurumu’na başvurup, o ekmek parası bile etmeyen işsizlik yardımını almak isteyenlerin sayısı niye bu kadar arttı? Diye sormadı.

Sanayi üretimindeki küçülmenin nedeni ne?

Bir gecede 10 bin Dolara çıkarttığımız kişi başına düşen milli gelirimiz neden azalmaktadır?

Sorular, sorular, sorular...

Haliyle herkesin döviz ve altın alacak parası yok!

Benim bir başka anlamadığım konu ise; Biz krizi hafife aldıkça, durumu iyi gösterdikçe göstergeler de iyileşecek gibi bir hava yayılıyor. Gerçekten de iyileşecek mi?

Seçim hengamesi, G-20 toplantısı, Nato Genel Sekreterliği ataması, Obama’nın geliş ve gidişi nihayet bitti.

Şimdi ülke kendisi ve ekonomisi ile baş başa kaldı.

Şimdi gerçekleri öğrenme ve ekonomik tedbirleri alma zamanı.

IMF ile anlaşmanın yakın olduğu en yetkili ağızlar tarafından açıklanırken, hala krizle ilgili pembe senoryalar çizilmeye çalışılıyor. O halde IMF ile niye anlaşıyorsunuz? Siz ülkeyi IMF olmadan yönetemiyor musunuz?

Hane halkının durumu madem bu kadar iyi, o zaman niye ikide bir IMF’nin kapısını çalıyorsunuz?

Bankalarımız ve iş dünyasının durumları bu kadar iyi ise, niye herkes IMF ile biran önce anlaşmamızı istiyor? (Bankalar arası kurul başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve TÜSİAD başkanı Arzuhan Yalçındağ’ın açıklamaları)

Evet, takke düştü, kel göründü!

Şimdi iş yapma zamanı.

Milyonlarca genç adam iş bekliyor.

Üniversiteyi bitirip, hala ailesinden cep harçlığı istemek gençlerin zoruna gidiyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..