Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

14 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Bakan Şimşek'in tepkisi

Bakan Şimşek'in tepkisi
 

- Bakan Mehmet Şimşek,

"Sıcak para hazineyi soyuyor" iddialarına tepki göstermiş, bu tepkiyi altı ay önce niye göstermediniz. Vatandaş niçin bugün dolara parasını yatırıyor?

- Ekonominin freni tutmuyor, enflayon çift haneli rakkamlara doğru yol aldı. Deniz bitti, geriye kum kaldı. Satacak bir tek kumumuz kaldı. Para eder mi sizce?

- Globallik diye diye milletin en hayati ve karlılık oranı yüksek işletmelerini, Maliye Bakanı babalar gibi sattı. Bugün ABD Krize düşen büyük holdinglerini yabancı şirketler alacak diye yaygarayı koparıyorlar.

- İstihdam yaratacak, kaç tane fabrika kurdu gelen yabancılar, işsizlik her geçen gün biraz daha artarak nerdeyse 14 milyona dayandı.

- Milleti kömür ve erzakla bugüne kadar, idare ettinizde bundan sonra nolucak insanlar alıştı, vermezseniz bu işin sonu iyi görünmüyor.

- Aldatılan insanlara iş veremediğiniz gibi, istihdam yaratacak faaliyetleride es geçtiniz, onları kapınızda kul ettiniz.

- Tabii IMF öyle istiyor. Her şeyinizle onlara teslim olmanızı istiyor. Ülkeyi ipotek haline alsınlar ki, size istedikleri gömleği giydirsinler. Orta Doğu Eş Başkanlığı lutuf etsinler, ılımlı İslam modelini empoze etsinler ki bizde onların kapısına kul olalım.

- Onun için ne muhalefetin ne halkın tenkitine tahammülünüz yok. Hemen şikayete başlarsınız ABD Başkanından, AB komserlerine kadar, ülkeyi jurnallemekte bir sakınca görmezsiniz.

- Türkiye Laik ve Sosyal bir Cumhuriyettir.

- Ortamı boş bulunca, ne ABD'nin ne AB'nin itilenip kakılacak, şamar oğlanı değildir.

- Bu böyle biline.....

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..