Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Bakan ve geyik avı

Bakan ve geyik avı
 

İspanya Adalet Bakanı Mariano Fernandez Bermejo, Ulusal Mahkeme yargıcı Baltasar Garzon ile Endülüs bölgesindeki Jaen kentinde geyik avına katılmış.

Avcıların Endülüs Özerk Yönetimi'nde avlanması için lisansı olmadığından, 4 bin avroya kadar para cezası ile cezalandırılabileceği gerekçesi ile bir soruşturma başlatılmış.

Ve Demokrasinin gereği olarak, avcı bakan yaşanan tartışma ve muhalefetten gelen yoğun baskılar üzerine istifa etmiş.

Şimdi herkesin, ne var bunda, bakan küçük de olsa bir kanunsuzluk(!) yapmış. Ve demokratik kurallar içinde görevinden ayrılmış. Yani koltuğuna çivilenip kalmamış! Dediklerini duyar gibi oluyorum.

Oysa bizde olsa, ne olmuş yani! Dağlardaki geyiklerimi bitirdik! Diye birde kendisine muhalefet yapanları azarlarlardı. Tıpkı bakana has özel af yasası çıkarttıkları gibi… Rütük Başkanını ve Deniz Feneri sanıklarını koruma altına aldıkları gibi...

Tam bu günlerde bizim Adalet Bakanımız Mehmet Ali Şahin’de Antalya ilinde devlet imkanları ile yaptığı, seçim gezileri sırasındaki bir seçim konuşmasında “Biz iktidar partisiyiz, seçeceğiniz Belediye Başkanı da iktidar partisinden olursa daha fazla yardım alırsınız! Yok, oyunuzu bizim partiye vermeyip, başka bir partinin adayını Belediye Başkanı olarak seçerseniz, işleriniz Ankara’da sekteye uğrar” diyerek, halka gerekli tehditleri(!) savurmuştur.

Ne de olsa gerçek bir demokrasi ülkesi (!) olduğumuzdan, Adalet Bakanının, halkı tehdit etmesi olağan olaylardandır! Bilindiği gibi bizde demokrasi bir araç olarak kullanılır! Araçlarda geçici olarak kullanılır. İş bitince ilgili yere gönderilir!

Malumunuz yaklaşan yerel seçimleri nedeniyle, seçim çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Tabi seçimler nedeniyle, seçim için olmasa da (!) sosyal yardımlarda artmış durumda.

En son Tunceli havalesine dağıtılan, Buzdolabı, Fırın, Televizyon, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi, çek yat, halı, kilim ve bilumum kömür ve her türlü gıda maddesi dağıtım çalışmaları, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına ve Seçim Yasaklarına rağmen tüm hızı ile devam etmektedir.

Ve bu yardımları dağıtan Vali’ye, ülkeyi yöneten Başbakan arka çıkarak, yaptığı kanunsuzlukların doğru olduğunu, takdir ettiğini, aferin dediğini(!) hep birlikte gördük. Yani kanunsuzluklar, bizzat Başbakan tarafından teşvik edilmiş oldu.

Şimdi İspanya Adalet Bakanının demokrasi anlayışı ile bizim bakanların adalet anlayışlarını bir mukayese edelim ve aradaki farkı görerek, kendi bakanlarımız ve bakanlarımızın istihdam arttıran ebeveynleri ile ne kadar gurur duyduğumuzu(!) sizlerle paylaşalım dedik.

Birisi doğanın dengesini bozarak, ruhsatsız geyik avlamış(!) öbür taraftaki (bizimki) ise yaklaşan yerel seçimler nedeniyle halkı tehdit edip(!) kendilerine oy vermesi için halka çeşitli hediyeler dağıtmış! O kadar kadı kızında da bulunur misali…

Bir tarafta geyik avı, öbür tarafta oy avı!

Netice itibarı ile ikisi de av!

Tabi yerseniz…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..