Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Edebiyat
 

Bakanlıktan Genç Edebiyatçılara İlk Eser Desteği

Bakanlıktan Genç Edebiyatçılara İlk Eser Desteği
 

Genç edebiyatçıların beklediği Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan “Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Özgün eserlerin yayınlanması ve genç yazarları teşvik etmek için başlatılan uygulama için 1 Ağustos’tan itibaren ‘ilk eser’ desteği olarak başvurular alınacak.

Destek başvuruları yayın evleri üzerinden gerçekleşecektir.

Yeni ve özgün olması, daha önce basılıp yayımlanmamış olması herhangi bir fondan destek almamış olması, eserin dilinin Türkçe olması ve meslek birliği üyeliği şartları yer almaktadır.

Meslek Birliğimiz de (Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği-YAYBİR) destek başvurusunda bulunacak yayıncıların üye olabileceği Birlik olarak Yönetmelik’te belirtilmiştir.

Yayıncılardan en fazla üç eser için başvuru kabul edilecektir. Sağlanan desteğin ise %35’i yazara ödenecektir. Yazarın sözleşme hükümlerince sağlayacağı diğer gelirler bu kazancın dışında tutulacak.

Yayıncı iki ay içinde; en az bin adet basmak, kitapların üzerinde zorunlu bandrol bulunmasına ilişkin beyannamenin bir nüshasını teslim etmek ve yayımlanmış eserin bandrollü 150 nüshasını da destek sözleşmesinde belirtilen tarihte Bakanlığa teslim etmekle yükümlü olacak. Sözleşmeye uyulmadığı durumda her hangi bir uyarıda bulunulmadan sözleşme iptal edilecek ve yayıncıya yeni destek verilmeyecektir.

 
Toplam blog
: 29
: 135
Kayıt tarihi
: 25.07.17
 
 

Yaşam Koçluğu, NLP Uzmanlığı ile birlikte editörlük yapmaktayım. Blog sayfamda yazmaya başladıkta..