Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bakış açınızı değiştirin

Bakış açınızı değiştirin
 

Kişisel gelişimde en önemli nokta fark yaratmaktır. Bu farkı yaratabilmenin başarısı ise, bakış açınızı değiştirmekle başlar. Baktığınız yön gelişiminize katkıda bulunmuş bir yol olsa da, gelişen ve değişen insan modelini yansıtmıyorsa, biraz daha yol almanız gerekebilir. Hergün değişen dünyada, bir adım ileri gitmenin formulu, kişisel olduğu kadar, çevresel hatta kitlesel düşünebilmektir. Bakış açısınızı bu yöne çevirdiğinizde, kişisel gelişiminize büyük bir katkıda bulunmuş olacaksınız.
Bakış açısını değiştirmek, kuşkusuz kişiye zihinsel olduğu kadar, ruhsal bir dinginlik sağlayacaktır. Sizi siz yapan insani duygularınız, rekabet ortamında dahi evrensel düşüncelerinizi fark ettirecektir. Yaşamınızda en ufacık bir ayrıntı dahi, aydınlanmanıza, seçeceğiniz yol'a anahtar olabilir. İş dünyasında elde edeceğiniz başarıyı,okul yaşamınızdaki yükselişi,özel yaşamdaki uyumu bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Bir kez deneyin ve olmuyorsa değiştirin

Yaşamında hedeflerini belirlemiş bir kişi, eğer hedeflerine ulaşmakta zorlanıyorsa,bakış açısını değiştirmekle işe başlayabilir. Bu değişime hazır olup olmadığına karar vermesi ile de süreç başlar.

Eğer şu an'a kadar emin ve sağlam bir yol seçtiğinizi düşünüyor, kendinizi güvende hissediyorsanız
Çizdiğiniz başarı haritanızın ve hedeflerinizin belli bir zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız
Takım ruhuna yatkın değilseniz ,önerilere, yeni fikirlere sıcak bakmayıp temkinli davranıyorsanız
Deneyimli kişilerden yararlanmak size cazip gelmiyor,kendi düşüncelerinizde sabit kalıyorsanız;

Siz başarıyı kendi bildiğiniz yolda elde etmek için uğraşı vereceksiniz. Bildiğiniz gibi pek çok insan, düşüncelerinde endişeler barındırır. Olası riskleri göz önünde bulundurur.
Bu da bir yoldur. Fakat kişi kendini güvence de hissetmek isterken,zaman kaybına uğrama riskini gözardı eder. Bu risk diğerlerinden çok daha önemlidir. Eğer seçilen yol yavaş adımlı ve uzun ise, başarılı olmakta daha zor koşullarla olacaktır. Öyle ise nasıl fark yaratılır ve riskler en az'a indirilir?

Risk her zaman vardır.


Olası riskleri geniş bir bakış açısı ile inceleyip önlemlerinizi alın
Yönteminiz işe yaramıyorsa, o yöntemi değiştirin, izleyin
Yine olmuyorsa tekrar değiştirin. Olana kadar deneyin
Azim ve hırsın arasındaki farkı inceleyin, sorgulayın.
Sizi zirveye taşıyacak, olumlu duygularınızı ortaya çıkarın
Kendinize güvenin.Yeni deneyimlere,atılımlara açık olun
Engeller sizi yıldırmasın Onları aşmaktan zevk alın
Evrensel düşünün.Zihinsellik kadar, ruhsallıkla da zenginleşin

Yaşamınızı bölmeyin. Yaşadıklarınız, birbiri ile alakasız gözükse de herşey bir bütündür. Bu bütünlükte, her ince ayrıntıyı dengeye almak bir sanattır. Yaşamınızı renklendirmek sizin elinizdedir. Gerçekten çok isterseniz keyifli, deneyim dolu bir yaşamın başarısını elde edebilirsiniz. Tüm bunları elde etmenin en basit yolu, hemen şimdi bakış açınızı değiştirmekle başlar. Değişik fikirler almak,girişimci davranmak, takım ruhunu yakalamak iyimser bakış açısı ile yeni atılıma adım atmak inanın sizi mutlu ve huzurlu kılacaktır. En büyük zorluk,karar vermektir Kararınızı verirken, içsel iletişiminizi asla bırakmayın. Eğer değişim istiyorsak deneyeceğiz. Denemeden bilemeyiz değilmi?


 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..